19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έρχεται νέο «φίλτρο» στις μετακινήσεις εκτός Αττικής μετά τις 18 Μαΐου

Σε «επιλεγμένες», συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, με βάση τα τοπικά κρούσματα της επιδημίας αλλά και τις …διαμαρτυρίες εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι θα μπορούν να μεταβούν οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι των αστικών κέντρων μετά τις 18 Μαΐου, οπότε θα επιτρέπεται η μετάβαση των πολιτών σε περιοχές εκτός του νομού κατοικίας τους.

Παρότι υπήρχε αναφορά ότι μετά από δύο εβδομάδες θα υπάρξει γενική «απελευθέρωση» των μετακινήσεων εντός της Ελλάδος φαίνεται η κυβέρνηση κι οι επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας να προσανατολίζονται σε απαγορεύσεις μετάβασης σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Με πιθανολογούμενο κριτήριο να μην νοσήσουν κάτοικοι των αστικών κέντρων που θα μεταβούν σε επαρχιακές περιοχές με πολλά κρούσματα ή να μην μεταφέρουν τον ιό κάτοικοι της Αθήνας κι άλλων πόλεων σε περιοχές που έχουν μηδενικό ή ελάχιστο αριθμό νοσούντων.

Θυμίζοντας δηλαδή ένα «μίνι Πάσχα» όταν κι αυτοί οι φόβοι είχαν οδηγήσει σε γενική απαγόρευση μετακινήσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «Βήματος» πολλοί δήμαρχοι έχουν ενημερώσει κρατικούς αξιωματούχους ότι δεν θέλουν επισκέπτες από την Αθήνα κι από άλλες περιοχές και μετά τις 18 Μαΐου, σε μία επανάληψη των θέσεών τους και πριν το Πάσχα. Κι έτσι να απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις εκεί…

Οπως δήλωσε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς «θα δώσουμε την δυνατότητα να μεταβούν στα εξοχικά τους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κι υπό συγκεκριμένους όρους που όλα αυτά θα προκύψουν από τα επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που εκείνη την περίοδο θα έχουν κατοχυρωθεί για την κάθε περιοχή. Αρα όλα αυτά θα γίνουν με ξεκάθαρους κανόνες και πρωτόκολλα.

Ο στόχος δεν είναι να στείλουμε τους ανθρώπους αυτούς στα χωριά τους και να νοσήσουν αλλά να τους δώσουμε ψυχικό και ψυχολογικό διέξοδο. Άρα υπομονή, έχουμε -μέχρι τις 18 Μαΐου- μπροστά μας ν ανέβουμε ένα βουνό ν ανέβουμε και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά». Ωστόσο παραμένει ζητούμενο ποια θα είναι τα κριτήρια για τον «αποκλεισμό» περιοχών από τις επισκέψεις των αστικών κέντρων κι αν αυτό προκαλέσει καταγγελίες κι αναφορές για όχι ισότιμες επιλογές.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός στην Αργολίδα: ΡΕΚΟΡ με 19 νέα κρούσματα !

“Βράζει” η Αργολίδα καθώς σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για την περιοχή μας. Για ακόμη μία μέρα η Αττική είχε τα περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα κορονοϊού στην Επικράτεια. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, την Πέμπτη από τα 1.314 εγχώρια κρούσματα, τα 676 ήταν στο λεκανοπέδιο με […]

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στα ύψη και σήμερα τα κρούσματα

Ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.   Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Σήμερα ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι […]