19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.: Κάλεσμα συμμετοχής των αγροτών στη συνέλευση στα Φίχτια

Συνάδελφοι

Τόσα χρόνια η πολιτική όλων των κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών και περιφερειακών αρχών,έχουν φέρει σε απαξίωση, υποβάθμιση και τελικά σε εγκατάλειψη, την ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Μυκηνών.

Έχουμε το φαινόμενο της λειψυδρίας, αφού το νερό του Αναβάλλου, ακόμη δεν έχει έρθει. Αρκετά περιβόλια έχουν εγκαταλειφθεί ή εν τέλει είναι υποβαθμισμένα. Οι όποιες αναγγελίες, για υλοποίηση του έργου από το Υπουργείο και την Περιφέρεια, γίνονταν μόνο,ύστερα από την πίεση την δικιά μας. Και αυτές ήταν μόνο για να θολώσουν τα νερά.

Στην  περιοχή έχουν πληγεί αρκετές εκμεταλλεύσεις (ελαιοκομία, εσπεριδοειδή), όπως και στο σύνολο του νομού, από τις υψηλές θερμοκρασίες του Μάη. Την ίδια στιγμή, ο ΕΛΓΑ νίπτει τα χείρας του, λέγοντας ότι δεν μπορεί από τον κανονισμό του να αποζημιώσει.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και τον δρόμο των αρχαιοτήτων, που σκοτώνονται ή τραυματίζονται άδικα, συμπολίτες μας και διερχόμενοι οδηγοί. Ένας δρόμος, παρόλο που είναι σχετικά καινούργιος, δεν διασφαλίζει το αυτονόητο, την ασφάλεια και την ζωή του συνανθρώπου.

Είναι προκλητικό, να μας λένε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια, για αυτές τις παρεμβάσεις και τις αποζημιώσεις, την στιγμή που μπουκώνουν με εκατομμύρια τα ΜΜΕ, τους κλινικάρχες, τα μεγαλοξενοδοχεία κα.

Όλα αυτά, αλλά και άλλα μικρά έργα και υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή, είναι πραγματικά ψίχουλα σε αυτά που μοιράζουν σε μια χούφτα ανθρώπους.

Ακόμη, και την ιστορία και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής δεν σέβονται!

Ο ΑΚΣΥΝΑ, καλεί τα μέλη του και τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής των Μυκηνών, σε σύσκεψη την Κυριακή 21 Ιούλη, στις 7 μμ, στα καφενεία των Φιχτίων.

Συνάδελφοι

Δεν συμβιβαζόμαστε με τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της ΕΕ που μας οδηγούν στην καταστροφή. Μαχητικά διεκδικούμε το δικαίωμα να μείνουμε στα χωράφια και τα κοπάδια μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

Καλούμε τους και τους άλλους κλάδους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Διεκδικούμε:

  • Να υλοποιηθεί άμεσα με χρήματα του Υπουργείου και της Περιφέρειας, το δίκτυο για την μεταφορά του νερού του Αναβάλλου σε Φίχτια, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Μπόρσα.

Η τιμή του νερού να είναι χαμηλή, ώστε να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να έχουν πραγματική πρόσβαση.

  • Να γίνει αναγγελία από τον Δήμο Άργους- Μυκηνών, για τις πρόσφατες ζημιές από τον καύσωνα. Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ. Ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει και όχι να το στείλει στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις.
  • Με ευθύνη της Περιφέρειας, να παρέμβει άμεσα στην διασταύρωση Μυκήνες-Φίχτια, της ΠΕΟ Ναυπλίου-Κορίνθου. Με τεχνικές παρεμβάσεις, να τροποποιήσει καταλλήλως τον κόμβο που συμβαίνουν συνεχή ατυχήματα.ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

    (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.)

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Ανδρέας Πουλάς συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη

Ο Βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, κ. Δημήτρη Σχοινοχωρίτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Νομό Αργολίδας ενώ συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη και το φλέγον ζήτημα της καθυστέρησης της πληρωμής […]

Δ. Καμπουράκης: Ποιος έχασε το θράσος;

Δεν ξέρω ποια «μακρά παράδοση και εμπειρία σε αποστασίες» έχει «η οικογένεια Μητσοτάκη», κατά που της καταλόγισε ο Αλέξης όταν μίλησε για «κυβέρνηση κουρελού», πάντως ανάμεσα στους δυο που αναμετριούνται στις εκλογές που ανακοινώθηκαν, ο ένας δεν έχει πάρει στην κυβέρνηση του βουλευτές εκλεγμένους με άλλο κόμμα ενώ ο άλλος το χει κάνει πολλαπλώς και […]