17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αλλάζουν την ημερομηνία των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών;

Όπως είναι γνωστό, χθες 27/2/2019 δόθηκε στη δημοσιότητα η 2η Έκθεση Εποπτείας της Χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο AIRETOS στη Σελίδα 82 αυτής και συγκεκριμένα στην αριθμ. 35 υποσημείωση εντόπισε αναφορά για το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, η οποία διαφέρει από αυτήν που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Αναφέρεται επί λέξει:

«Regional and local elections to take place in two rounds on 19 and 26 May (the 2nd round taking place at the same date as the elections to the European Parliament). … ».
Δηλαδή «οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές θα λάβουν χώρα σε δύο γύρους στις 19 και 26 Μαΐου (ο δεύτερος γύρος πραγματοποιείται στην ίδια ημερομηνία με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)…. »

Υπενθυμίζεται ότι η παρ.4 του αρ.9 του Καλλικράτη, όπως αντικαταστάθηκε από το αρ.6 του Κλεισθένη, προβλέπει πως ο Α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγεται ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές, ήτοι στις 26 Μαΐου, ενώ ο Β’ γύρος την επόμενη Κυριακή όπου χρειαστεί.

Είναι δυνατόν να υπάρχει λάθος σε τόσο επίσημο και σημαντικό έγγραφο ;
Μήπως οι “θεσμοί” ενημερώθηκαν για κάτι που οι Έλληνες ψηφοφόροι ακόμα αγνοούν ;

Περισσότερα Άρθρα

Lockdown: Πώς θα γίνονται μετακινήσεις για τη συγκομιδή ελιάς – Τι ισχύει για κυνήγι και ψάρεμα (vid)

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται μετακινήσεις σε περιπτώσεις όπως η συγκομιδή της ελιάς όπου απαιτείται μεταφορά μεταξύ νομών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ. Όπως είπε τις επόμενες ώρες θα υπάρξει έκδοση ΚΥΑ που θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες, ενώ για το τι καθορίζει τις όποιες αποφάσεις […]

Με σηκωμένα μανίκια ο Γιάννης Μαλτέζος, σχολικές μετακινήσεις και ρέματα οι προτεραιότητες του

Και επισήμως ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας ο Γιάννης Μαλτέζος. Πρώτη μέρα σήμερα και είχε ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές όλων των υπηρεσιών της Π.Ε. Αργολίδας που τον ενημέρωσαν για τα θέματα αρμοδιότητας τους. Στην πρώτη του δήλωση ο κ.Μαλτέζος τόνισε ότι τα δυο πρώτα θέματα που είναι πάρα πολύ σημαντικά, ψηλά στην ατζέντα […]