13 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Αμεση συντήρηση και αποκατάσταση φθορών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας

Τουλάχιστον 150 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου -παλαιού εθνικού και επαρχιακού- της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν καταγράψει οι Διευθύνσεις Αστυνομίας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Ο πλήρης κατάλογος των σημείων αυτών εστάλη σήμερα από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και αυτός με επείγον έγγραφό του καλεί σε άμεσες ενέργειες τους χωρικούς  αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των κατά τόπους Διευθύνσεων  Τεχνικών Εργων.

“Έχουν ήδη διατεθεί επαρκέστατες πιστώσεις για το οδικό δίκτυο στις Περιφερειακές Ενότητες” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος στο εν λόγω έγγραφό του τονίζει ότι οι αντιπεριφερειάρχες οφείλουν να δράσουν άμεσα, καθώς θα έχουν, όπως σημειώνει, ευθύνη προσωπική -αστική και ποινική- αν δεν αποκαταστήσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου στα σημεία που υποδεικνύουν οι πίνακες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στο έγγραφό του προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές Τεχνικών Έργων -το οποίο κοινοποιεί και στον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών- επισημαίνει:

“Θερμά ευχαριστώ τον Περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομίας κ. Πούπουζα Παναγιώτη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών, για την εργώδη προσπάθειά τους να ερευνήσουν και να συντάξουν έκθεση για τα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του Νομού ευθύνης τους.

Ύστερα απ’ αυτό, εντέλλεσθε για άμεση ανταπόκριση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου ευθύνης σας και ιδιαίτερα δρόμων που έχουν σήμανση Α, που σημαίνει ότι στο σημείο έχουν γίνει ατυχήματα.

Με ευθύνη σας να με έχετε ενημερώσει μέχρι 1/5/2020 για την εξέλιξη αυτού του έργου.

Να προσέξετε ιδιαίτερα για τις συνέπειες μετά την έκθεση της Αστυνομίας η οποία και σας κοινοποιείται.

Τέλος, αναμένω ακόμα το έγγραφο για τον ορισμό Υπευθύνων Τεχνικών για το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο ευθύνης σας”.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Τσίπρας συνεχάρη τον Ζάεφ- Το μήνυμα Κοτζιά

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ζάεφ για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το μήνυμα Κοτζιά Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας εκ των αρχιτεκτόνων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις […]

Έρχεται το Tyros Open Sea Swim Event (Κυριακή 18 Ιουνίου)

Η Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ Κοιν.Σ.Επ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φεστιβάλ Θάλασσας και Αλιείας στον Tυρό Αρκαδίας» διοργανώνουν κολυμβητικό event την Κυριακή 18 Ιουνίου με την ονομασία TYROS OPEN SEA SWIM EVENT Οι αγώνες είναι ανοιχτοί προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους, με ή χωρίς δελτίο αθλητή της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ). Οι αγώνες περιλαμβάνουν: […]