19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αμφισβητείστε τώρα και τον Υπουργό Χρίστο Δήμα (Μόνο η Κορινθία χωρίς κρούσμα στην Πελοπόννησο)

Με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υφυπουργός Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής Χρίστος Δήμας μας δημοσιοποιεί  πως μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα κρούσματα του κορονοϊού ανά νομό αλλά και ανα χώρα. Όπως θα δείτε με κίτρινο είναι οι Νομοί μέ ένα κρούσμα και βέβαια είναι ξεκάθαρο πως είναι και η Αργολίδα, ο μόνος Νομός εως τώρα στην Πελοπόννησο χωρίς κρούσμα είναι η Κορινθία.

Γράφει ο υπουργός:

Το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών συμμετέχει στην “ΖΩΝΤΑΝΗ”παρακολούθηση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Από σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα, το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND – http://beyond-eocenter.eu/ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αξιοποιεί την τεχνολογία και λειτουργεί πλατφόρμα Web GIS η οποία παρουσιάζει την καθημερινή εξάπλωση του #COVID_19 σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα δεδομένα της πλατφόρμας προέρχονται από επίσημους φορείς
ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control –
ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας
και σχετικές ανακοινώσεις που δίνονται στα MME.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη στον σύνδεσμο

http://webgiscovid19.beyond-eocenter.eu/

και περισσότερες πληροφορίες δίνονται στη σελίδα http://beyond-eocenter.eu/index.php/web-services/covid-19.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στον Επιστημονικό Υπεύθυνο & Διευθυντή Ερευνών Δρ Χάρη Κοντοέ και τους επιστημονικούς συνεργάτες του στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-Κέντρο Αριστείας BEYOND.

 

Περισσότερα Άρθρα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Να ολοκληρωθεί άμεσα η δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα»

Το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα επανέφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη «Να ολοκληρωθεί άμεσα η […]

Τραγωδία στη Σάμο με δυο νεκρά παιδιά

Νεκρά είναι τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 15 και 17 ετών, που καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μέσα στην πόλη της Σάμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Χάρη Ζαβουδάκη, τα δύο παιδιά περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης και ο σεισμός προκάλεσε την πτώση ενός τοίχου. Το ΕΚΑΒ […]