23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης για τα φετινά Παλαιολόγεια

Σχετικά με τον φετινό εορτασμό των Παλαιολογείων, από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης ανακοινώνονται τα εξής:

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά, θα τελεσθεί, από τις 7.00 έως τις 9.30 π.μ, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους γενναίους υπερασπιστές της Βασιλίδας των Πόλεων.

Αμέσως μετά, στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία του Μυστρά, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας θα τελέσει το καθιερωμένο Τρισάγιο.

Περισσότερα Άρθρα

Ύδρα: Νέος σεισμός τα ξημερώματα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5:43 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο 46 χλμ νοτιοδυτικά της Ύδρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταγραφεί στην ίδια περιοχή τουλάχιστον άλλες δύο δονήσεις της ίδιας τάξης μεγέθους. Η Ύδρα δεν είναι γνωστή […]

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας : Άμεσα μέτρα στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και κυρίως της αιγοπροβατοτροφίας

Πολύ έγκαιρα είχαμε επισημάνει στην κυβέρνηση και τα κόμματα ότι η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας και ιδιαίτερα η αιγοπροβατοτροφία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. • Η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος μειώθηκε το 2019 σε σύγκριση με το 2018 πάνω από 40.000 τόνους. • Η πολύ μικρή αύξηση της τιμής παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος το 2020 ( 3- 5 […]