22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αναστέλλει την λειτουργία του από το νέο έτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα ο Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βασίλειος Κωτσομύτης, το Μουσείο αναστέλλει την λειτουργία του από το νέο έτος λόγω μη επιχορήγησης από το κράτος που έχει σαν συνέπεια την οικονομική κατάρρευση του μοναδικού Μουσείου που βρίσκεται στο Λυγουριό Αργολίδας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό του ΥΠ.ΠΟ και ICOM (International Council of Museums,)
Μουσείο νοείται ένα μόνιμο ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ή χωρίς την ίδια νομική προσωπικότητα, που αποκτά, δέχεται, φυλάσσει, συντηρεί, καταγράφει, τεκμηριώνει, ερευνά, ερμηνεύει και κυρίως εκθέτει και προβάλλει στο κοινό τεκμήρια αρχαιολογικών, καλλιτεχνικών, εθνολογικών, ή άλλων μαρτυριών του ανθρώπινου πολιτισμού και του περιβάλλοντός του, της φύσης και της φυσικής περιβαλλοντολογικής εξέλιξης, με στόχο την μελέτη, την επιμόρφωση, την εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Το Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, τηρεί όλα τα προβλεπόμενα.

Στα είκοσι τέσσερα χρόνια που υπάρχει και δραστηριοποιείται στο Λυγουριό σε μια δύσκολη πορεία, με την προσωπική ακάματη και ανιδιοτελή προσφορά των ιδρυτών του , έχει καταφέρει να συλλέξει μόνο θετικές κριτικές από το σύνολο των επισκεπτών του και να συμβάλλει ουσιαστικά στην επιμόρφωση και εκπαίδευση.

Το Μουσείο δεν επιχορηγείται παρότι το δικαιούται, τα έσοδά του μέχρι σήμερα με δυσκολία κατάφεραν να καλύπτουν τα έξοδά του και τα επιπρόσθετα έξοδα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια, καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του.

Για τους άνω λόγους, διακόπτει την λειτουργία του από 01/01/2020, προκειμένου να ανασυνταχθεί, να αναζητήσει και να χαράξει νέους δρόμους επιβίωσης και ανάπτυξης.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες του και όλους αυτούς που μέχρι σήμερα το στήριξαν και στάθηκαν δίπλα του.

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος του Δ. Σ. Μουσείου.
Βασίλειος Ν. Κωτσιομύτης

Περισσότερα Άρθρα

Αντικαπνιστικός νόμος : Πόσα πρόστιμα έχουν κοπεί μέχρι τώρα σε 16 πόλεις- Ανάμεσα τους Ναύπλιο και Άργος

  Με τον αντικαπνιστικό νόμο φαίνεται πως συμμορφώνεται η πλειοψηφία των πολιτών, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που προέκυψαν από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά το χρονικό διάστημα 25/10-25/11/2019. Αναλυτικά οι έλεγχοι Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από μικτά κλιμάκια των ελεγκτικών αρχών υπό το συντονισμό της Εθνικής Αρχής […]

Νέα μετεγγραφή για τους ΔΑΝΑΟΥΣ

Νέο μεταγραφικό απόκτημα για την ομάδα ΔΑΝΑΟΙ Α.Ο. η νεαρή και πολλά υποσχόμενη μπασκετμπολίστρια από τη Καβάλα Ροδούλα Χρυσοστομίδου. Η 21χρονη αθλήτρια (1,78μ) που αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2 θα φορέσει τα χρώματα της ομάδας μας τη νέα αγωνιστική σεζόν, ερχόμενη με πολλές εμπειρίες παρά το νεαρό της ηλικίας της. Ξεκίνησε τα πρώτα της […]