15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Πουλάς: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό και την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Αργολίδας και Υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς, σχετικά με την ραγδαία εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 96 κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου από τα οποία τα 10 ήταν θανατηφόρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες προστίθενται διαρκώς νέες περιοχές εμφάνισης κρουσμάτων της λοίμωξης στις ήδη προϋπάρχουσες, στοιχείο που καταδεικνύει την ευρεία κυκλοφορία του ιού, ενώ σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές οι επηρεαζόμενες περιοχές αναμένεται να αυξηθούν.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί κρούσματα της λοίμωξης σε 14 Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Δεδομένου ότι η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου είναι ραγδαία και ανησυχητική, καθίσταται αναγκαία η εγρήγορση των τοπικών, περιφερειακών και εθνικών αρχών.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

  1. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης καθώς και την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου;

 

  1. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης του ιού του Δυτικού Νείλου, προκειμένου να μην βρεθούν οι πολίτες αντιμέτωποι με τους κινδύνους της λοίμωξης και την επόμενη θερινή περίοδο όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια ;

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Πετράκος – Δρούγκας: Τί θα πράξει η Περιφέρεια για τις πηγές της Λέρνης;

ΝΕΑ  ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ                                                                    15  Σεπτεμβρίου 2021 ΓΙΑ  ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ΛΕΡΝΗΣ κ. Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη, Είμαστε υποχρεωμένοι   να καταθέσουμε  πάλι  επερώτηση για την προστασία των πηγών της Λέρνης διότι τα όσα τονίζαμε στην 1η  μας επερώτηση στις 3 Φεβρουαρίου του 2020 επιβεβαιωθήκαν μια και η Περιφερειακή Αρχή δεν έκανε τίποτα από όσα ζητούσαμε . […]