15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Πουλάς – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή : Είναι αναγκαία η παροχή δωρεάν μασκών προστασίας στους εργαζόμενους

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη δωρεάν παροχή μασκών προστασίας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζήτησε να πληροφορηθεί ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

⦁ Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες εργασίας και νέες απαιτήσεις υγειονομικής προστασίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια των εργαζόμενων στον χώρο της δουλειάς τους.
⦁ Από την στιγμή που ο ΕΟΔΥ αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εργασιακούς χώρους, αυτό συνιστά μία καθημερινή αναγκαιότητα, που δεν μπορεί να γίνεται μόνο με κόστος του εργαζόμενου.
⦁ Η δωρεάν προμήθεια μασκών είναι αναγκαία, ιδίως εάν σκεφθούμε ότι η χώρα μας είναι προτελευταία στις πρόσθετες δαπάνες λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
⦁ Η πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού στον χώρο εργασίας ή μάλλον, η αδυναμία της πολιτείας να διασφαλίσει την υγειονομική προστασία των εργαζόμενων, έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Την δυσλειτουργία επιχειρήσεων, την αύξηση της ανεργίας, και τελικά την παράλυση της οικονομίας.
⦁ Το ημερήσιο κόστος αγοράς μίας ή περισσότερων μασκών ανά άτομο σε μία τετραμελή οικογένεια ανά ημερήσια χρήση μπορεί να ανέλθει στα 8-10 ευρώ ημερησίως. Δεν περισσεύουν τα χρήματα αυτά σε μηνιαία βάση από την μέση ελληνική οικογένεια.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις και όχημα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται πέντε (5) ημεδαποί, δύο (2) 41χρονοι και τρεις (3) ηλικίας 29, 36 και 38 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. […]

Κορονοϊός: Κανένα νέο κρούσμα σήμερα στην Αργολίδα

Σήμερα, 30/09/2020 δηλώθηκαν 354 επιπλέον κρούσματα. Από τα  325 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.   Αναλυτικότερα: – 23 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας – 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο […]