19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Ανισόρροπος για την οικονομία ο Καμμένος»


«Ο Πάνος Καμμένος ήταν ανισόρροπος για την οικονομία… Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του στο υπουργικό πραγματικά προσπαθούσα να μην ακούσω ό,τι λέει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Ανθρωπολογικά, πολιτιστικά, ιδεολογικά ερχόταν σε σύγκρουση με οτιδήποτε είχα ταχθεί να υπηρετήσω στη ζωή μου« εξήγησε.

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο στην «άγρια ομορφιά της πολιτικής» λέγοντας ότι τον έπεισε ο Τσίπρας. «Ο Καμμένος τήρησε τη συμφωνία, ότι εφόσον έπαιρνε το ΥΠΕΘΑ, δε θα μιλούσε, δε θα έβγαζε ‘’κιχ’’, και θα τηρούσε τη διαπραγματευτική γραμμή μας… Σε αυτό ο Τσίπρας είχε δίκιο…» σχολίασε. Όπως αποσαφήνισε, ο κ. Τσίπρας του εξήγησε ότι ο κ. Καμμένος «Ήταν ένας εταίρος που θα δεχόταν το ΥΠΕΘΑ, ένα άλλα δύο υφυπουργεία και δε θα παρενέβαινε στη διαπραγματευτική διαδικασία».

Ερωτηθείς δε για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα», απάντησε δηκτικά ότι «κι εγώ εμπιστεύτηκα τα λάθος πρόσωπα το 2015… Αυτό είναι το δικό μου mea culpa».

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι παρά το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια στην πραγματικότητα «δεν έχουμε βγει από το μνημόνιο, έχουμε μπει στο τέταρτο. Βγήκαμε από το τρίτο, και μπήκαμε στο τέταρτο, που είναι και το μακροβιότερο, επεκτείνεται μέχρι το 2060». Όπως υπενθύμισε, απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2021 και μετά 2,2%. «Αυτό ουσιαστικά σημαίνει διάλυση του ιδιωτικού τομέα» σημείωσε.

«Είμαστε σε πρόγραμμα… Έχει το δικαίωμα οποιαδήποτε κυβέρνηση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές; Ο Τσίπρας εξήγγειλε και νομοθετεί μειώσεις για την επόμενη κυβέρνηση! Θα πρέπει να πάρεις την άδεια από το Eurogroup και το EuroWorking Group γι’ αυτό» σχολίασε.

Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές σχολίασε ότι «και ο Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι θα βγούμε στις αγορές το 2011». Το επιτόκιο δανεισμού, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, θα είναι ψηλό και έτσι θα διογκώνεται το χρέος. Σε ό,τι αφορά το «μαξιλάρι» των 25 δισεκ. ευρώ, παρατήρησε ότι «για να τα χρησιμοποιήσεις χρειάζεσαι όρους».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη «ο κ. Καμμένος δεν είναι συγκυβερνήτης, συγκάτοικοι σε κάποια υπουργικά γραφεία είναι, εδώ και κάποια χρόνια η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση… Οι βασικές αποφάσεις δεν παίρνονται από την κυβέρνηση. Αυτό συνέβη και με το Σκοπιανό». Διευκρίνισε πάντως ότι θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών καλή, που ο ίδιος θα την ψήφιζε, η οποία όμως γίνεται για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο.

«Έγινε ο κ. Τσίπρας οπαδός του δόγματος Σόιμπλε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μια ενόχληση… Έπρεπε να ενημερώσει για τη συμφωνία και να υπάρξει συναίνεση του λαού της Ελλάδας και της FYROM».

«Ο κ. Σόιμπλε είχε πει ότι είναι έκθαμβος για τον αποφασιστικό τρόπο που η κυβέρνηση πέρασε τα μέτρα με αποφασιστικό τρόπο που καμία άλλη δεν τα πέρασε» εξήγησε για την πολιτική στήριξη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα.

«Πάλεψα εναντίον του τρίτου μνημονίου, ήρθε και ηττήθηκα, ήρθε το τρίτο μνημόνιο, αλλά δεν υπάρχει ‘’κόστος Βαρουφάκη’’» επέμεινε.

Περισσότερα Άρθρα

Στα νοσοκομεία της Αργολίδας Νίκας- Μαλτέζος- Σχοινοχωρίτης

Την ευγνωμοσύνη όλων για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν μέσα στις δύσκολες συνθήκες που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού επικρατούν -και στη χώρα μας- εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και εν γένει το προσωπικό των νοσοκομείων Αργους και Ναυπλίου, τα οποία επισκέφθηκε σήμερα. Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που […]

Τα δίκυκλα έχουν πλέον το δικό τους χώρο στάθμευσης στο Ναύπλιο

Στην χωροθέτηση αλλά και στην δημιουργία θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα προχώρησε σήμερα ο Δήμος στο Ναύπλιο και το Λιμενικό Ταμείο. Ο χώρος δημιουργήθηκε στο “Πι” και με αυτή την κίνηση λύνεται μια και καλή το πρόβλημα που δημιουργείτο από τις μηχανές των επισκεπτών κυρίως που πάρκαραν ανεξέλεγκτα ακόμα και πάνω στις πλατείες τα Σαββατοκύριακα