19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανοίγει πάλι το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας στο Ναύπλιο

Αυτές τις μέρες ανοίγει και πάλι τις πύλες της στο κοινό η έκθεση «Παιδιόθεν…», στο πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα που βρίσκεται στο χώρο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού του Ναυπλίου.

Η νέα έκθεση περιλαμβάνει παιχνίδια και αντικείμενα από τη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β.Παπαντωνίου», κυρίως του 19ου και του 20ού αιώνα, που αφορούν την παιδική ηλικία.

Μέσα από τις διαφορετικές ενότητες παρακολουθούμε την εξέλιξη της ζωής των παιδιών και των παιχνιδιών τους.

Μεταξύ άλλων εκτίθενται αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, αντικείμενα που σχετίζονται με τη γέννηση, τη βάφτιση και τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού και πολλά παιχνίδια.

Εδώ και πολλά χρόνια στο Μουσείο Παιδικής ηλικίας και γενικότερα στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων , μέσα από τα οποία τα παιδιά , με ένα ευχάριστο τρόπο , έρχονται σε επαφή με τη λαϊκή παράδοση ,τα ήθη και έθιμα του τόπου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις αμέσως προσεχείς μέρες ενώ από τη νέα σχολική περίοδο θα ενταχθεί και πάλι στα προγράμματα επισκέψεων σχολείων της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Η ανακαίνιση του κτιρίου έγινε με τη χορηγία του Δήμου Ναυπλίου.

Πηγή ert.gr

Περισσότερα Άρθρα

Μουσικοχορευτική παράσταση “Πάντοτε και Παντοτινά” από το ΧΟΡΟΣΗΜΟ

“Πάντοτε και παντοτινά…. Οι αισθήσεις χτίζουν βίωμα και το βίωμα συναίσθημα και το συναίσθημα μνήμη και όλα αυτά μαζί τον χορό… Και ο χορός μένει… Πάντοτε και παντοτινά…” Γι αυτό και εμείς σας προσκαλούμε στην ετήσια μουσικοχορευτική μας παράσταση την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.. Θα μας […]

Νέο Δ.Σ. στον Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Κάντιας

Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, τα μέλη του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κάντιας που εκλέχθηκαν για το Δ.Σ. συγκροτήθηκαν σε σώμα και συστάθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τους εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ -Ευθυμία Λαλιώτη ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ -Σοφρώνης Τερσενίδης Γενική γραμματέας -Λαμπρινή(Μιμή) Γκανά Λουμπαρδιά ΤΑΜΙΑΣ -Ελένη Τριάντου ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ -Παναγιώτα Τσεκούρα […]