19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για κοροναϊό: Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ μετά την έξαρση του νέου κοροναϊού.

Οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν φτάσει τους εννέα και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) η Ελλάδα θεωρείται χώρα χαμηλότερου κινδύνου επειδή δεν συνδέεται με απευθείας πτήσεις με την περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας από την οποία ξεκίνησε ο ιός.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, που συνεδρίασε χθες για τον κοροναϊό, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 τονίζοντας «Υπάρχει επικινδυνότητα γι’ αυτό είμαστε σε εγρήγορση και λαμβάνουμε τα αντίστοιχα μέτρα.

Το θετικό είναι ότι με το Βουχάν στη νοτιοδυτική Κίνα εμείς δεν έχουμε απευθείας πτήση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει κρούσμα με connection flight. Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου σε σχέση με χώρες που έχουν απευθείας πτήση» πρόσθεσε.

Το εμβόλιο για την γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε παράλληλα ότι «το εμβόλιο για τη γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό» για τον οποίο εξήγησε ότι κάνει λοίμωξη του αναπανευστικού που μπορεί να οδηγήσει και σε πνευμνονία και ονομάστηκε έτσι επειδή στο μικροσκόπιο ο ιός θυμίζει κορόνα.

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι ανησυχεί το γεγονός οτι τις επόμενες ημέρες επίκειται η κινεζική πρωτοχρονιά και υπάρχει κόσμος που θέλει να πάει στην Κίνα, συστήνοντας να αποφεύγεται το Βουχάν.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

Απίστευτο Ρεκόρ Γκίνες: Κράτησε την ανάσα του κάτω από το νερό για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα

Ένα μοναδικό Ρεκόρ Γκίνες πέτυχε για άλλη μια φορά ο Κροάτης Μπούντιμιρ Μπούντα Σόμπατ ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την ανάσα του για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Ο Σόμπατ ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο κράτημα ανάσας κάτω από το νερό. Ο 54χρονος Κροάτης έσπασε το ρεκόρ σε μια […]

Καμπόσος και Μάκαρης έφτασαν στον Έβρο με την βοήθεια για τις Ελληνικές δυνάμεις

Στον Έβρο βρίσκονται ο Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο Γενικός Διευθυντής της Euroins Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μάκαρης προκειμένου να παραδώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης και τον εξοπλισμό στην Εθνοφυλακή μας που δίνει αγώνα όλες αυτές τις ημέρες. Η δέσμευση έγινε άμεσα πράξη και το κλιμάκιο της Euroins που συνοδεύει τον κ. Μάκαρη καταγράφει ανάγκες […]