20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αποζημίωση 800 ευρώ: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη πληρωμή

 

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ σε 105.853 εργαζόμενους. Η διαδικασία της πληρωμής ολοκληρώθηκε και τα χρήματα έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η δαπάνη για την δεύτερη πληρωμή έφτασε στα 84,68 εκ. ευρώ, τα οποία και εκταμιεύθηκαν με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε το τρίτο και τελευταίο κύμα αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή από τους εργοδότες τους τελευταία στιγμή, ή οι ίδιοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση επειδή αντιμετώπισαν προβλήματα με το IBAN, τον αριθμό πρωτοκόλλου ή άλλα ζητήματα.

Υπενθυμίζεται πως η τρίτη και τελευταία πληρωμή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 8 Μαΐου.

Συνολικά 577.002 επιχειρήσεις δήλωσαν στο σύστημα «Εργάνη» 870.510 εργαζόμενούς τους σε αναστολή. Στο πρώτο κύμα πληρωμών που ολοκληρώθηκε την Μ. Πέμπτη, καταβλήθηκαν τα 800 ευρώ σε 686.100 μισθωτούς, δηλαδή στο 79% από όσους μπήκαν σε αναστολή με κρατική εντολή ή με απόφαση του εργοδότη. Μετά και την δεύτερη καταβολή σε 105.853, απομένουν να πληρωθούν 78.557 μισθωτοί που βρίσκονται σε αναστολή από εργοδότες που έκλεισαν με κρατική εντολή ή υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ.

Περισσότερα Άρθρα

Νίκος Ξανθόπουλος: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στο Α΄ Νεκροταφείο

Tο τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες στο «παιδί του λαού» τον Νίκο Ξανθόπουλο που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 σε ηλικία 89 ετών. Η σορός του αγαπημένου ηθοποιού θα βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών όπου πραγματοποιούνται οι […]

Δ. Κωστούρος: Τιμή, δόξα και αιώνια μνήμη στους ήρωές μας

Παραμονή του Αγίου Ανδρέα, Νοέμβρη του 1822, 198 χρόνια πριν, ο Στάικος Σταικόπουλος, ο Δημήτρης Μοσχονησιώτης και τα παλικάρια τους με ένα ρεσάλτο εξαιρετικής γενναιότητας και αυταπάρνησης κατέλαβαν το Παλαμήδι και σηματοδότησαν την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό. Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά τους Έλληνες αγωνιστές που με ασύγκριτη ανδρεία έγραψαν χρυσή σελίδα στην […]