17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη Κατρούγκαλου: Αυτός είναι ο άνθρωπος που διεκδικεί τη σύνταξη των 23.000 ευρώ

 

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «προφανή προσπάθεια αντιπερισπασμού» τα περί συντάξεων 23.000 ευρώ «όπως συνηθίζει και η ΝΔ και ο κ. Βρούτσης, για να μην συζητήσουν για την ταμπακιέρα, δηλαδή το τι προτείνουν οι ίδιοι για την δική τους “αντιμεταρρύθμιση” του ασφαλιστικού και ιδίως την ιδιωτικοποίηση του συστήματος επικουρικής σύνταξης», μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

«Γι’ αυτά τα απίθανα των 23.000 ευρώ», είπε σε άλλο σημείο, «ρώτησα και τον κ. Πετρόπουλο. Μου είπε ότι αφορά μεμονωμένη περίπτωση διεκδίκησης από συμβολαιογράφο σύνταξης που δεν βασιζόταν σε εισφορές που είχε καταβάλει η ίδια, αλλά στο ποσοστό που απέδιδαν οι συμβολαιογράφοι σε αναδιανεμητικό ταμείο, που αφορούσε το σύνολο των νομικών».

«Οι δικηγόροι ξέρουν», όπως ανέφερε, «ότι για κάθε συμβόλαιο, πέραν της αμοιβής που έπαιρνε ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράφος, πήγαινε και ένα ποσοστό σημαντικό ως κοινωνικός πόρος. Αλλά αυτό δεν ήταν δική της εισφορά και δεν μπορούσε να το υπολογίσει. Ποτέ επομένως δεν βγήκε τέτοια σύνταξη 23.000 ευρώ, από την συγκεκριμένη συμβολαιογράφο διεκδικήθηκε, επειδή δεν την πήρε έχει κινηθεί και νομικά ασκώντας ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του ΕΚΦΑ. Όμως, ούτε την δικαιούτο ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδοθεί τέτοια τερατωδώς υψηλή σύνταξη. Δεν παράγει ο νόμος τέτοια αποτελέσματα», ξεκαθάρισε ο κ. Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή «η μεμονωμένη περίπτωση δεν κατέληξε στο να δοθεί η σύνταξη, το ποσό αφορά την διεκδίκηση εκ μέρους της συγκεκριμένης ασφαλισμένης του ποσού που θεωρούσε ότι πρέπει να πάρει. Ποτέ δεν εκδόθηκε τέτοια σύνταξη».

 

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Γαβρήλος: Δήλωση για πυρκαγιά στον Αγ. Δημήτρη Αργολίδας. Να καταγραφούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι ζημιές

Ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας, είχε νωρίτερα μέσα στη μέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, κ. Γεωργόπουλο, και ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στον Αγ. Δημήτρη Αργολίδας και την επιχείρηση κατάσβεσης. Στη συνέχεια προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Πυροσβεστών και των εθελοντών η σημερινή φωτιά που […]

Τα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 9.862.661,48 ευρώ εντάχθηκαν με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που αφορούσε την χρηματοδότηση έργων ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου νερού. Τα εν λόγω έργα είναι τα εξής: Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης και σύνδεσή της με υφιστάμενα υδροληπτικά έργα και υφιστάμενα δίκτυα διανομής στους οικισμούς […]