20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την Αγία Σοφία: «Προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα»

Μετά την απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προέβη, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί.

Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».

Περισσότερα Άρθρα

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτιέρες διεκδικεί το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα για δεύτερη θητεία

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες των πέντε κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι θα ήθελε να παραμείνει στο αξίωμα για δεύτερη θητεία, μετέδωσε χθες Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο δύο διπλωματικές πηγές ενημερωμένες σχετικά. Ο Γκουτιέρες αναμένεται να γνωστοποιήσει επίσημα την πρόθεσή του στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του […]

Κανονικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ

Απορρίφθηκε από το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού του εν λόγω σώματος κατά του κορονοϊού. Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της […]