13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Λουκά στα Λευκάκια

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου τελέστηκε σήμερα στον προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού στα Λευκάκια.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.

Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας έψαλλαν μαθητές της Βυζαντινής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος ,υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή της Σχολής, Δημητρίου Καρκαλάτου.

Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.

Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Ο ναός φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 4 Ιουλίου

Σαν σήμερα 4 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής 1776 Ο Τόμας Τζέφερσον διαβάζει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Μέσα από τις φλόγες της επανάστασης των αποικιών εναντίον της μητροπολιτικής Βρετανίας γεννιούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 1790 Γεννιέται ο σερ Τζορτζ Eβερεστ, Ουαλός στρατιωτικός, μηχανικός και τοπογράφος. Προς τιμήν του η ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων φέρει το […]

Μάνος Τσαγκαράκης: Ο Δημητράκης από το “Νησί” μεγάλωσε και παίζει στον “Σασμό”

Περίπου 11 χρόνια έχουν περάσει από την επιτυχημένη δραματική σειρά “Το Νησί” του Mega, που άφησε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Ο Μάνος Τσαγκαράκης, που ήταν τότε μόλις 10 χρονών, είχε συμμετάσχει στο αγαπημένο σίριαλ, ερμηνεύοντας τον ρόλο του “Δημητράκη Λεμονιά” και έκτοτε δεν τον είχαμε δει ξανά στην τηλεόραση. Ο μικρός είχε επιστρέψει στο σχολείο […]