18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Λουκά στα Λευκάκια

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος  ήρθε στη Αργολίδα για τους εορτασμούς του Αγίου, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου μιας κι ο ίδιος μαζί με άλλους Μητροπολίτες όπως κάθε χρόνο, έχει επισκεφτεί την Κριμαία για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά του Ρώσου.

Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.

Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης.

Ο ναός φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Περισσότερα Άρθρα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 02-04-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρά. Οι […]

Αντάρτικο από παπά σε εκκλησία της Καλαμάτας για τις μάσκες!

Κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας 24 Δεκεμβρίου 2020 Παραμονή Χριστουγέννων ο Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς κάλεσε τους πιστούς να μην βγάζουν τη μάσκα του εντός της Εκκλησίας. Δεν θα ανοιξουμε διαλογο, όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω σεβόμενοι και τους συνανθρώπους […]