19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αυτή η περιπέτεια θα μας αλλάξει κάπως και ως φιλάθλους ?

Απόγευμα Σαββάτου και συνήθως τέτοια ώρα η ήμασταν σε κάποιο γήπεδο, η παρακολουθούσαμε τηλεοπτικά κάποιο ματς η ακούγαμε κάτι αθλητικό στο ραδιόφωνο . Σαββατοκύριακο , οι μέρες των φιλάθλων και των ..οπαδών βεβαίως -βεβαίως.( στους ..συντρόφους των γηπέδων απευθύνομαι όπως αντιλαμβάνεστε..)
Τώρα που για λόγους ανωτέρας βίας ( υγείας..) τα στερηθήκαμε αυτά μήπως είναι καιρός να το πάρουμε..αλλιώς και από την αρχή..?
Να το ..ξαναδούμε δηλ. όλο αυτό με το ποδόσφαιρο ( γενικά τον αθλητισμό..)και την , ελληνική , πατροπαράδοτη , νοοτροπία μας..?
Μήπως δηλαδή όταν τελειώσει με το καλό αυτή , πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνουμε και στην Ελλάδα μας κάνει ,κάπως ,πιο ώριμους, πιο σοφούς και με την αθλητική μας ζωή..?
Να βλέπουμε δηλ. τα σπορ σαν διασκέδαση και μόνο ..
Να πηγαίνουμε στο γήπεδο για να περάσουν ευχάριστα δυο ώρες…
Να μην χωριζόμαστε σε …Βόρειους και..Νότιους και να δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο , και την σκέψη -συμπεριφορά μας, η καχυποψία, η λογική της ..μπίζνας, του συμφέροντος, του άκρατου οπαδισμού.. , του τζόγου..
Και να βάλουν μυαλό και όσοι έχουν τα ηνία του ποδοσφαίρου , σε όλα τα επίπεδα..
Με λίγα λόγια αυτή η δοκιμασία ζωής που περνάει ο τόπος ( άλλη μια στις πολλές που έχει περάσει στο διάβα του χρόνου..) μήπως μας κάνει πιο σοφούς στην καθημερινότητα και στις μικροχαρές της ζωής. ?
Σκόρπιες σκέψεις , απόγευμα Σαββάτου που, υπό άλλες συνθήκες, θα είχαμε τα μάτια και την προσοχή μας σε κάποιο αθλητικό τερραίν .
Και όχι στο δελτίο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας .
Τι λέτε..? Αυτή η περιπέτεια θα μας αλλάξει κάπως και ως φιλάθλους ?
Ιδού η απορία μου( λόγω ..ώρας και ημέρας..) και ..τροφή για συζήτηση .

( του δημοσιογράφου Γιάννη Γαλανόπουλου).

Περισσότερα Άρθρα

Παρουσία Ταχτσίδη η πρεμιέρα για το Ναύπλιο 2017

Πρώτη συγκέντρωση χθες και προπόνηση για το Ναύπλιο 2017 που ετοιμάζεται για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής. Με νέο προπονητή τον Αλέξη Μαντζούνη, ανανεωμένο ρόστερ που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και πολλά όνειρα… Στην πρεμιέρα συμμετείχαν 22 ποδοσφαιριστές, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του “αφεντικού” Παναγιώτη Ταχτσίδη που για το λόγο αυτό ταξίδεψε […]

Με δυο γκολ του αρχηγού, 3-2 ο Παναργειακός το Ναύπλιο 2017

Στο Αργολικό ντέρμπι ποδοσφαίρου ο Παναργειακός κατάφερε το απόγευμα αν και ουραγός στον βαθμολογικό πινάκα και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή εμφάνιση και να ικήσει μέσα στο Άργος με 3-2 το Ναύπλιο 2017. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μανδύλη στο 31′ Το Ναύπλιο ισοφάρισε στο 55′ με τον […]