14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το σήμα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων

Παρουσιάστηκε το εμπορικό σήμα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων, που θα τα ξεχωρίζει από αυτά της Βόρειας Μακεδονίας.

Το λογότυπο αποτελείται από άσπρα γράμματα σε μπλε φόντο. Στο κέντρο του σήματος, δεσπόζει ένα κεφαλαίο «Μ» και συνοδεύεται από τη φράση «Macedonia the Great» και όχι  «Macedonia. The Greek Great Land».

Το νέο σήμα, το οποίο θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, ώστε να τα διαφοροποιεί από τα προϊόντα της Βόρειας Μακεδονίας, βασίζεται σε αυτό που είχε παρουσιάσει ως πρόταση ο ΣΕΒΕ στον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδος στις 22 Οκτωβρίου.

Μητσοτάκης: Είμαι σίγουρος ότι θα αγκαλιαστεί από τους παραγωγούς

«Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη» δήλωσε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα. Εύχομαι να είναι τυχερό και καλοτάξιδο» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

Περισσότερα Άρθρα

Συγκλονιστικό μήνυμα του Αρχηγού Στόλου στα πληρώματα: «Όταν χρειαστεί, τώρα ξέρετε ότι γίνεται…»

Το τηλεγράφημα που απέστειλε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Λυμπέρης στα πληρώματα των πλοίων που επέστρεψαν στη βάση τους, μετά την δίμηνη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή» και ο διευθυντής της, Αλέξης Παπαχελάς. Όπως ο ίδιος γράφει: «Πριν από λίγες ημέρες, τα πολεμικά σκάφη του Στόλου επέστρεψαν στις βάσεις τους. […]

Ευρωλίγκα: Με μαύρη φανέλα στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι στο Μιλάνο (3/3, 21:30, Novasports Prime) και θα αγωνιστεί με μαύρη εμφάνιση, σε ένδειξη πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άδεια από την διοργανώτρια αρχή, μετά από σχετικό αίτημα, ενώ συμφωνήθηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας. Θυμίζουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» […]