19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βανδάλισαν πάλι το άγαλμα του Καποδίστρια

 

Για ακόμα μία φορά βανδάλισαν σήμερα το άγαλμα του Καποδίστρια που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στην πόλη του  Ναυπλίου.

 

Στις 26 Αυγούστου του 2018 άγνωστοι έσπασαν τέσσερα δάχτυλα από το δεξί χέρι του κυβερνήτη, το οποίο είχε αποκτήσει και πάλι αντίχειρα, έπειτα από περίπου 40 χρόνια. Αυτή τη φορά οι βάνδαλοι έσπασαν και έκλεψαν τα τέσσερα δάκτυλα που είχαν προσωρινά επανατοποθετηθεί, καθώς και τον αντίχειρα που είχε αποκατασταθεί τον Σεπτέμβρη του 2017.

 

Το θέμα προσπάθησε να αναδείξει ο Ναυπλιώτης γλύπτης Κώστας Δημούλης, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάσταση του αγάλματος, δηλώνοντας πολύ λυπημένος με το νέο βανδαλισμό που υπέστη το γλυπτό του Μιχάλη Τόμπρου που κοσμεί τη πόλη από το 1933.

Περισσότερα Άρθρα

Θερίζει στην τρίτη ηλικία η καρδιακή ανεπάρκεια

Θνητότητα μεγαλύτερη ακόμη και από τις πιο βαριές μορφές καρκίνου, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η καρδιακή ανεπάρκεια, πλήττοντας κυρίως την Τρίτη Ηλικία! Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στα άτομα πάνω από τα 65 έτη η συχνότητα της καρδιακής ανεπάρκειας αυξάνεται προοδευτικά κάθε χρόνο. Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 10% των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας πάσχει από καρδιακή […]

Το ασφαλιστικό στην συνάντηση Γαβρήλου – ΤΑΥΦΕ

Για «αναίτια επίθεση» της κυβέρνησης στα αλληλοβοηθητικά κλαδικά ταμεία μιλά ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Γαβρήλος, ένα νομοσχέδιο που φέρνει στην βουλή προς ψήφιση τις επόιμενες ημέρες η κυβέρνηση. Ο Γιώργος Γαβρήλος σε συνάντηση που είχε με τον Διονύση Τεμπονέρα, μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και μελών του ΤΑΥΦΕ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών […]