17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βιβλίο-οδηγός οινοτουρισμού και αγροτουρισμού

Στην Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο, παρουσιάστηκε χθες το νέο βιβλίο της Κατερίνας Γραμματικού.

Πρόκειται για τον «Εναλλακτικό Οδηγό Οινοτουρισμού και Αγροτουρισμού»που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις BOOKSTARS.

Το βιβλίο καταγράφει μία βασική διαδρομή κινούμενη από την Αθήνα προς την Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα ενός αρχαίου ημεροδρόμου, του Φειδιππίδη. Ταυτίζοντας την διαδρομή του σύγχρονου αγώνα «Σπάρταθλου»με τους δρόμους που χάραξε ο περιηγητής Παυσανίας, το βιβλίο έρχεται να πρωτοτυπήσει.

Χαράζει προτεινόμενες διαδρομές που περνούν από τους δρόμους κρασιού της Πελοποννήσου που βρίσκονται παράλληλα ή ταυτίζονται με τις διαδρομές του Παυσανία και της πορείας του αγώνα δρόμου, όπως διεξάγεται σήμερα.

Βιβλίο που δίνει επίσης αρκετά οινο-τουριστικά & αγρο-τουριστικά στοιχεία, σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για το είδος των εναλλακτικών οδηγών στην Ελλάδα.

Η έκδοση διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία της Αργολίδας και στην Έκθεση Βιβλίου , στην παραλία Ναυπλίου, μέχρι τις 25 του μηνός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Γιάννης Γαλανόπουλος)

Περισσότερα Άρθρα

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της τουρκικής προκλητικότητας

“Εξαιτίας των προκλήσεων που βιώνουμε από την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, αλλά ουσιαστικά εδώ και αρκετά χρόνια, με την προκλητικότητα να κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα” επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό ειδησεογραφικό σταθμό του Ισραήλ i24news, με την ευκαιρία της […]

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Επιδαύρου με τον υπ. Βουλευτή Γιώργο Γαβρήλο επισκέφθηκαν χωριά της Επιδαυρίας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον υπ. Βουλευτή Γιώργο Γαβρήλο επισκέφθηκε την Ν. Επίδαυρο και την Π. Επίδαυρο. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κόσμο το Πρόγραμμα του κόμματος. Η ακρίβεια και τα προβλήματα της καθημερινότητας ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντούν σε αυτά τα προβλήματα. […]