18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βραζιλία: Η Κυριακή ορίστηκε ως ημέρα νηστείας και προσευχής για να απαλλαγεί η χώρα από την επιδημία

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, αφού συμφώνησε σε αίτημα των ευαγγελικών χριστιανών, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η Κυριακή θα είναι εθνική ημέρα προσευχής και νηστείας προκειμένου «να απελευθερωθεί η Βραζιλία από το κακό» της επιδημίας του κορονοϊού.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Βραζιλία και παράλληλα οι επικρίσεις εναντίον του για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση ο Μπολσονάρου συναντήθηκε με ευαγγελικούς πάστορες έξω από την επίσημη κατοικία του. Οι ευαγγελικοί είναι μεταξύ των πιο πιστών υποστηρικτών του Βραζιλιάνου προέδρου.

«Με τους πάστορες και τους θρησκευτικούς ηγέτες θα ζητήσουμε από τους Βραζιλιάνους να τηρήσουν μία ημέρα νηστείας ώστε η Βραζιλία να απελευθερωθεί από αυτό το κακό το συντομότερο δυνατό», επεσήμανε μετά τη συνάντηση στον ραδιοφωνικό σταθμό Jovem Pan.

Χθες ο αριθμός των νεκρών στη Βραζιλία αυξήθηκε σε 359 από 299, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 9.056.

Η πλειονότητα των Βραζιλιάνων αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Μπολσονάρου υποτιμά την επιδημία covid-19 και στηρίζει τους κυβερνήτες και τους υγειονομικούς αξιωματούχους στους οποίους επιτίθεται ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επειδή τάσσονται υπέρ των μέτρων κοινωνικής απόστασης, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες.

Ο Μπολσονάρου απομονώνεται ολοένα και περισσότερο πολιτικά καθώς εξακολουθεί να τάσσεται κατά των μέτρων κοινωνικής απόστασης που υιοθετούν πόλεις και πολιτείες, χαρακτηρίζοντάς τα οικονομικά καταστροφικούς τρόπους αντιμετώπισης ενός προβλήματος που έχει υπερεκτιμηθεί.

Η ιδέα της νηστείας και της προσευχής έλαβε νέα ώθησε χθες μεταξύ των υποστηρικτών του Μπολσονάρου και των ευαγγελικών ιερέων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Βραζιλία αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση. Οι δυνάμεις του κακού υψώνονται ενάντια σε έναν θεοσεβούμενο χριστιανό πρόεδρο, υπέρμαχο της οικογένειας. Η Κυριακή θα είναι μία ημέρα νηστείας», έγραψε ο ευαγγελικός πάστορας και γερουσιαστής Μάρκο Φελιτσιάνο στο Twitter.

Ο πάστορας Σίλας Μαλαφάια, επικεφαλής της μεγαλύτερης εκκλησίας των ευαγγελικών στη Βραζιλία, πρότεινε μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης η νηστεία να ξεκινήσει από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου και να διαρκέσει ως το μεσημέρι της Κυριακής.

Η δημοτικότητα του Μπολσονάρου έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της από τότε που ανέλαβε την προεδρία πέρυσι.

Πρώην λοχαγός του στρατού, υπέρμαχος της παραδοσιακής οικογένειας και αντίπαλος της ομοφυλοφιλίας, ο Μπολσονάρου αν και ανατράφηκε ως καθολικός, βαφτίστηκε ευαγγελικός στον ποταμό Ιορδάνη, στο Ισραήλ, το 2016 όταν ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Δήµος Σικυωνίων: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μία ακόμη διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η διανοµή βασικών προϊόντων ΤΕΒΑ από το Δήµο Σικυωνίων που αφορούσε στην ενίσχυση εκατοντάδων νοικοκυριών. Η διανοµή έγινε στο Κιάτο την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Σεπτεµβρίου 2023, στο τέρµα της οδού Κανελλοπούλου, και αφορούσε σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυηµένου Εισοδήµατος (ΚΕΑ) έχουν δηλώσει ότι επιθυµούν να […]

LIVE τώρα, η εκπομπή “Η Πελοπόννησος σήμερα” με την Σωτηρία Παπαδοπούλου

Σημερινοί καλεσμένοι…. ο Θεόδωρος Καλλιάνος, από τις Βρυξέλλες για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βασίλης  Διαμαντόπουλος, Γενικός  Δ/ντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Νίκος Σωτηροπουλος, Αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας , Ψυχολόγος, ο Πέτρος Διολίτσης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΜ και, ο Δημήτρης Καμπόσος Δήμαρχος […]