17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στο Κιβέρι

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο όμορφο παραλιακό χωριό Κιβέρι της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Δισαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κούρσκ και Ρύλσκ Γερμανού (εκ του Πατριαρχείου Ρωσίας) και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου ο οποίος μίλησε επίκαιρα για το πρόσωπο της Θεομήτορος.


Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και κατόπιν η θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Μητροπολίτου Κούρσκ και Ρύλσκ Γερμανού .
Ο Μητροπολίτης Γερμανός βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του οδοιπορικού που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Πελοπόννησο όπου συμπεριέλαβε και την ιστορική Μητρόπολη Αργολίδος.

Ο Εφημέριος της Ενορίας του Κιβερίου και Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς τα πρόσωπα των δυο Αρχιερέων που με την παρουσία τους λάμπρυναν την πανήγυρη και τίμησαν με τη παρουσία τους το Κιβέρι.


Οι δύο Μητροπολίτες χθες επισκέφτηκαν τον προσκυνηματικό ναό του Αγίου Λουκά ,επισκόπου Κριμαίας στα Λευκάκια Ναυπλίου. Ο Μητροπολίτης Γερμανός εξέφρασε το θαυμασμό του για την μεγαλοπρέπεια του Ιερού ναού του Αγίου Λουκά.

Περισσότερα Άρθρα

Διάλογος με τους πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης

Οι προοπτικές και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου με τους πολίτες στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 14.30 στο Αμφιθέατρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας «Δημήτριος Βικέλας» στην Αρχαία Ολυμπία. Ειδικότερα, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης “Europe Direct Patras” Περιφέρειας Δυτικής […]

“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” – Νέος Υποψήφιος ο Σπυρίδων Κουγιάς του Παναγιώτη και της Χρυσούλας

Η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”  μεγαλώνει και ισχυροποιείται ! ΜΑΖΙ  ΜΑΣ και ο Σπυρίδων Κουγιάς του Παναγιώτη και της Χρυσούλας. Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φρέγκαινα. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και είναι πατέρας δύο παιδιών. Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου επέλεξε και αυτός να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο νίκης της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για να βοηθήσει να έρθει η αλλαγή που […]