19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Γιάννης Μανιάτης από Κόρινθο: «Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, είναι η προοδευτική λύση της χώρας»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Γ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις της χώρας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου. Τόνισε την εθνική – πατριωτική ανάγκη, στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, να ενισχυθούν, ώστε να αποτελέσουν τη νέα μεγάλη προοδευτική λύση της χώρας, μακριά από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ.

Ιδιαίτερα αναφερόμενος στα θέματα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου, τόνισε το νέο σημαντικό ενεργειακό ρόλο της Πελοποννήσου, η οποία με τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2010-2014, μετασχηματίζεται σε ενεργειακό κόμβο όλης της χώρας. Ο αγωγός φυσικού αερίου «Κόρινθος – Μεγαλόπολη» ύψους 130.000.000€, που υλοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, έδωσε τη δυνατότητα να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου και στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στις πόλεις Κόρινθος, Άργος-Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα. Η υποχρέωση αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2015 με βάση το ν.4001/2011, που υποχρέωνε τη ΔΕΠΑ να δημιουργήσει δίκτυο φυσικού αερίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού, που έγινε στις αρχές του 2015. Σήμερα, η Πελοπόννησος είναι τελευταία στην ιεράρχηση της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, ενώ άλλες Περιφέρειες της χώρας, όπως π.χ. Ανατ. Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτ. Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Δυτ. Ελλάδα, χρηματοδοτούνται ήδη από εθνικούς πόρους, προκειμένου μέσα στο 2019 να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στις μεγάλες τους πόλεις.

Ο Γ. Μανιάτης ιδιαίτερα τόνισε στη συνέχεια, τη μεγάλη αναπτυξιακή ανατροπή που θα γίνει στην Πελοπόννησο από την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στον Κυπαρισσιακό, το Μεσσηνιακό, το Λακωνικό, καθώς και νοτιότερα της Πελοποννήσου. Πρόκειται για θαλάσσια οικόπεδα που έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών και που θα επιτρέψουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει έσοδα 30.000.000€ κάθε χρόνο για έργα ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Τέλος, τόνισε το μεγάλο ενεργειακό μετασχηματισμό της Πελοποννήσου από τη διέλευση του αγωγού EastMed από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. την περίοδο που ο Γ. Μανιάτης ασκούσε καθήκοντα υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, αγωγός ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο γεωπολιτικό όπλο της χώρας και των συμμάχων της στην Ανατ. Μεσόγειο. Ένας αγωγός που στηρίζεται σήμερα από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Ιταλία και ταυτόχρονα αποτελεί μια μεγάλη ενεργειακή προτεραιότητα όλης της Ε.Ε.

Μετά την εισήγηση του Γ. Μανιάτη υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση με τους πολίτες της Κορινθίας, όπου εκφράστηκε η αισιοδοξία της κοινωνίας για ένα εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Περισσότερα Άρθρα

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: «Τιμούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά σχεδιάζοντας το ΕΣΥ του μέλλοντος»

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική εκδήλωση: «Τιμούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά σχεδιάζοντας το ΕΣΥ του μέλλοντος» στο ξενοδοχείο CARAVEL με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη. Παρεμβάσεις θα κάνουν οι: 1) Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης – Μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για την επένδυση στην […]

Σοφία Ζαχαράκη: Σε 330 τμήματα σχολείων έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε τόσο για τις καταλήψεις που παραμένουν σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, όσο και για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού και πώς αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, έως τώρα, σε 330 τμήματα σχολείων έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού, ενώ […]