13 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αξιολογούν τον Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή

Ικανοποιημένοι παρουσιάζονται οι πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας από την κυβέρνηση σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Το 48% αξιολογεί “σίγουρα θετικά” την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση, ενώ το 55% αξιολογεί “σίγουρα θετικά” την επιστημονική επιτροπή και τον καθηγητή Τσιόδρα.

Το 56% αξιολογεί “σίγουρα θετικά” το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό και το σύστημα υγείας στην επιδημία ενώ σε ερώτηση για το πόσο ανησυχεί τον κόσμο η επιδημία μετά τη χαλάρωση των μέτρων επικρατούν οι απαντήσεις “αρκετά” και “μέτρια” με ποσοστό 27% έκαστη.

Στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν την Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές το 42,5% των πολιτών απαντά ΝΔ, ενώ το 23% ΣΥΡΙΖΑ (από 22%). Το 6% απαντά Κίνημα Αλλαγής (σταθερό), το 5% ΚΚΕ (από 5,5%), το 3,5% Ελληνική Λύση (από 4%), το 3% θα ψήφιζε ΜέΡΑ 25 (από 2,5%), 6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα (σταθερό), 4% λευκό, άκυρο ή αποχή (από 3,5%). 7% των ερωτώμενων είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν (από 8%).

Όσον αφορά το ποιος εκ των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 50% των ερωτώμενων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 51% στην προηγούμενη έρευνα), ενώ το 24% ο Αλέξης Τσίπρας (23%). 21% απαντά κανένας από τους δύο (22%). 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου

Με τον νέο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο και αντιπροσωπεία συλλόγων Ιμβρίων συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η κατάσταση της Ελληνικής Μειονότητας στην Ίμβρο και στην Τένεδο.

Το γαστρονομικό φεστιβάλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Food Stories, στο Γεράκι Λακωνίας

Στο γραφικό Γεράκι της Λακωνίας θα συνεχιστεί το γνωστό Food Stories της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το γαστρονομικό αυτό φεστιβάλ, γίνεται για 2η συνεχή χρονιά. Πραγματοποιείται σε διάφορες επιλεγμένες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα δρώμενα, στο Γεράκι της Λακωνίας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του χωριού.