12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διάγγελμα Πρωθυπουργού : «H Πολιτική Προστασία αναλαμβάνει τον συντονισμό για τον κορωνοϊό»

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε τηλεοπτικό διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης.

«Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του. Από σήμερα ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς.Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται», πρόσθεσε.

Επίσης ανέφερε: «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη.Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε. Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου».

Με έμμεσο αλλά και κομψό τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» τους «Ταλιμπάν» των εκκλησιαστικών κύκλων που ξεσάλωσαν τα τελευταία 24ωρα γυρίζοντας την χώρα πίσω σε μεσαιωνικά μονοπάτια. Υπενθύμισε ο Πρωθυπουργός πως ζούμε στον 21ο αιώνα και πως τον πρώτο λόγο σε τέτοια ζητήματα έχει η επιστήμη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες. Η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.»

Περισσότερα Άρθρα

Τέλος το Πάσχα στο χωριό: Λουκέτο παντού για σχεδόν ένα μήνα

Το Πάσχα στο χωριό είναι μια απίθανη περίπτωση να συμβεί. Όπως ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, αλλά η επιδημιολογική εικόνα δεν καλυτερεύει με αποτέλεσμα να μείνουμε και φέτος χωρίς να επισκεφθούμε τα χωριά μας για τις πασχαλινές γιορτές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλειστές θα μείνουν οι περισσότερες δραστηριότητες […]

H Προύσα και ο Καραγκιόζης

Η ΠΡΟΥΣΑ Με την πιθανότερη εκδοχή να ταυτίζεται με την Κίο, άλλη αρχαία ελληνική αποικία των Μεγαρέων, η Προύσα πήρε το όνομά της από τον καιρό των επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου από τον βασιλιά της Βιθυνίας Προύσιο τον Α΄ (202 π.Χ.). Η πόλη αυτή αναπτύχθηκε σημαντικά κατά την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, καθώς ήταν το δυτικό τέρμα […]