20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δράση από την 1η ΤΟΜΥ Άργους στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» με ωφελούμενους τους μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε δράση πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Λυγουριού του δήμου Επιδαύρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» του δήμου Άργους Μυκηνών κατά τις ώρες 09:30 -11:30 το πρωί.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Εμείς τα παιδιά τρεφόμαστε υγιεινά» και στόχος της ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά των τροφών, την ενεργειακή αξία τους για τον ανθρώπινο οργανισμό και τη σημασία τους για την ομαλή σωματική και ψυχική εξέλιξη των παιδιών, με σκοπό την υιοθέτηση της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής από το μαθητικό πληθυσμό.

Η δράση περιελάμβανε εμπλουτισμένες εισηγήσεις σχετικά με τη διατροφή και την υγιεινή διατροφή, τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες, τα λιπίδια, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, το νερό, τις πηγές πρόσληψης των συστατικών αυτών και στην πέψη και απορρόφησή τους από τον οργανισμό, καθώς και συμβουλές υγιεινής διατροφής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα (EUFIC).

Ακολούθησε συζήτηση τόσο με τους μαθητές όσο και με τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την υιοθέτηση καλών πρακτικών διατροφής, με σκοπό την προαγωγή της υγείας και την αποφυγή ασθένειας και νόσου.

Τη δράση πρόληψης και αγωγής υγείας παρείχε στους μαθητές η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Χ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Β. Γιαννακοπούλου, μετά από πρωτοβουλία και σχετική πρόσκληση της καθηγήτριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Γυμνασίου Λυγουριού κ. Κατσαρού.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά την κ. Κατσαρού, το διευθυντή του Γυμνασίου Λυγουριού κ. Μακρή, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ. Γκίκα και κ. Κούρτη. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως το δήμο Άργους Μυκηνών για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς και το προσωπικό λειτουργίας της Αίθουσας, για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της δράσης.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου

Τα ζώδια σήμερα  Τι προβλέπουν τα ζώδια για σας σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Η καθημερινότητά σας αλλάζει και σίγουρα αυτό σας δίνει πολλά κίνητρα, έτσι ώστε να φύγετε από το άγονο παρελθόν και να πάτε σε άλλα επίπεδα συναισθηματικά! ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Εχετε πραγματικά πολλά μέσα στο μυαλό σας και […]

Τζόκερ: Έναν τυχερό ανέδειξε η κλήρωση της Τρίτης

Έναν τυχερό που θα δει τον λογαριασμό του να… φουσκώνει με ένα ποσό που ξεπερνά τις 860.000 ευρώ ανέδειξε την Tρίτη (1/11) η κλήρωση του Τζόκερ. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα της κλήρωσης είναι οι εξής: 4, 8, 12, 24, 40 και Τζόκερ το 18.