21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δράση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για το αλκοόλ

Στην τάξη της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας υλοποιήθηκε μια ενημερωτική δράση για την υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, την εξάρτηση που αυτό προκαλεί και τις δυσμενείς επιπτώσεις που αποφέρει στον άνθρωπο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες σχημάτισαν 2 ομάδες, παρακολούθησαν διαφορετικές διαφημίσεις και αντιμετώπισαν κριτικά τον ρόλο των διαφημίσεων, και γενικότερα των Μ.Μ.Ε., όσον αφορά την προώθηση ή την αποθάρρυνση της κατανάλωσης του αλκοόλ και την υιοθέτηση προτύπων συμπεριφοράς.
Στόχος ήταν να καταφέρουν να ορίσουν την έννοια του αλκοολισμού, να την ξεχωρίσουν από την απλή κατανάλωση αλκοόλ, να κατανοήσουν την σημασία που έχει ο αγώνας για την καταπολέμηση όλων των εθιστικών συμπεριφορών και να αποκτήσουν οι ίδιοι άμυνες για το μέλλον.
 Η δράση είχε διάρκεια 3 διδακτικών ωρών και πραγματοποιήθηκε από την Σχολική μας Νοσηλεύτρια, Δωρή Γεωργία-Στυλιανή. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες κατασκεύασαν ένα ομαδικό κολάζ, με σύνθημα κατά του αλκοολισμού.

Περισσότερα Άρθρα

Υποβρύχια… πρόταση γάμου στην Αλόννησο!

Στον …έβδομο ουρανό «πέταξε» η Αφροδίτη Γαρυφάλλου κι ας ήταν περίπου επτά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όταν ο αγαπημένος της, την άφησε κυριολεκτικά άφωνη κάνοντάς της πρόταση γάμου στον βυθό της Αλοννήσου! Ο μέλλων γαμπρός γονάτισε στην άμμο του βυθού και της πρόσφερε το δαχτυλίδι μέσα σε ειδικό αδιάβροχο περιτύλιγμα κι εκείνη, […]