13 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Δ. Κωστούρος: Μονόδρομος για το δημοσίευμα του ΠΑΚΟΕ – Μας εκβιάζει και βγάζει το νερό ακατάλληλο λένε 25 Δήμαρχοι

Με μια λιτή δήλωση του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε στην νομική πορεία που θα έχει η υπόθεση με τις αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ των θαλάσσιων νερών σε παραλίες του Δήμου και πόσιμου νερού στο Ναύπλιο, όπου εμφανίζεται το πόσιμο νερό του Ναυπλίου ως ακατάλληλο και δυο σημεία σε παραλία του Ναυπλίου και στην παραλία της Ασίνης ως ακατάλληλα για κολύμβηση

Καταρχήν να εξηγήσουμε πως πρόκειται για έκθεση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) η οποία σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ οι δειγματοληψίες που την αφορούν πραγματοποιήθηκαν ενάμιση μήνα πριν, δηλαδή στις 18 Ιουνίου 2020.

Στην έκθεση και τα σημεία που αφορούν το Ναύπλιο για τις θάλασσες γίνεται αναφορά για την παραλία στην Ασίνη ως ακατάλληλη και για δυο σημεία (τα προσδιορίζει περιγραφικά μέση, φοίνικες, άκρη, ναυαγοσώστης) στην παραλία Καραθώνας, τα οποία χαρακτηρίζει ως ακατάλληλα για κολύμβηση ενώ ένα τρίο σημείο στο οποίο μάλιστα το αναφέρει με το όνομα καταστήματος (!!!) το χαρακτηρίζει κατάλληλο για κολύμβηση στην ίδια παραλία.

Όσον αφορά το πόσιμο νερό του Ναυπλίου, η συγκεκριμένη έκθεση που διενεργήθηκε σύμφωνα πάντα με το ΠΑΚΟΕ την ίδια ημερομηνία 18/6/2020, το χαρακτηρίζει ακατάλληλο, χωρίς να αναφέρει το σημείο της δειγματοληψίας, χωρίς το απαραίτητο δελτίο ανάλυσης και ούτε την μεθοδολογία που χρησιμοποίησε. Επίσης η ίδια έκθεση αναφέρει ως ακατάλληλο το πόσιμο νερό στο Κιβέρι του Δήμου Άργους Μυκηνών, ακολουθώντας την ίδια πρακτική.

Για αυτή λοιπόν την έκθεση ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε: “Δεν είναι η πρώτη φορά, έχει συμβεί και αλλού το θέμα με το ΠΑΚΟΕ. Από το δημοσίευμα καταλαβαίνετε το μονόδρομο που ανοίγεται.” ανέφερε ο κύριος Κωστούρος.

Σε πιο δημοσίευμα αναφέρεται ο Δήμαρχος Ναυπλιέων;

Πρόκειται για δημοσίευμα του psaxna.gr, στην Εύβοια και φέρει τίτλο “Το ΠΑΚΟΕ μας εκβιάζει και βγάζει το νερό ακατάλληλο λένε οι Δήμαρχοι (video)”

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

“Την στήριξη της ΠΕΔ Στερεάς ζητά ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος για το θέμα των μετρήσεων καταλληλότητας των υδάτων που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το ΠΑΚΟΕ.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών πραγματοποιεί δειγματοληψίες τόσο του πόσιμου νερού αλλά και των ακτών κολύμβησης , τις οποίες οι δήμαρχοι στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρούν ψευδείς και συκοφαντικές.

Ο Δήμαρχος Δελφών μάλιστα πρόσφατα βρέθηκε στα δικαστήρια Λαμίας ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης και κάνοντας λόγο για εκστρατεία σπίλωσης της ποιότητας των νερών.

Στο πλευρό του βρέθηκε και ο Δήμαρχος Στυλίδας και επικεφαλής της κίνησης ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ για τους Δήμους της Στερεάς Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης , ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιών Γιώργος Ντασιώτης και η Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ Δήμαρχος Ερέτριας περιέγραψαν την προσωπική τους επαφή με τον υπεύθυνο του ΠΑΚΟΕ κάνοντας λόγο για κοινούς εκβιαστές.

Η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου στήριξε την άποψη πως η ΠΕΔ πρέπει να καταθέσει ξεχωριστή μηνυτήρια αναφορά εκπροσωπώντας 25 δήμους.

Τελικά αποφασίσθηκε η ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς.

«Θα λάμψει η αλήθεια» δήλωσε ο δικηγόρος Γιώργος Δούμας που εθελοντικά στηρίζει την προσπάθεια των δημάρχων.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος ενημέρωσε τα μέλη για την επιστολή του Δημάρχου Δελφών πυροδοτώντας αποκαλύψεις και από την πλευρά άλλων δημάρχων που στρέφονται κατά του ΠΑΚΟΕ.

Το άρθρο το οποίο είναι παλαιότερο (2016) και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μπούρας από τα Ψαχνά

Πηγή: Lamiastar.gr”

Περισσότερα Άρθρα

“Η ώρα του Επισκόπου μας” στους 105,2 Μ των Fm

Ξεκίνησαν για εφέτος οι ραδιοφωνικές εκπομπές του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος εκπέμπει στους 105,2 Μ των Fm. Η εκπομπή του Σεβασμιωτάτου θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη πρωί στις 10:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 8:00 το βράδυ. “Η ώρα του Επισκόπου μας”, η νέα εκπομπή που ξεκίνησε με […]