Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (3.4.2024) το πρωί στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -4- ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για το -κατά περίπτωση- αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη -2- ημεδαπούς, ηλικίας 22 και 40 ετών, αντίστοιχα.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -9- ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παροχής κινητών πραγμάτων για την υποβοήθηση τέλεσης εγκληματικών δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2023 έως και χθες (3.4.2024), οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλο χρηματικό όφελος, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 22χρονος συλληφθείς.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και προκειμένου να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους, μετέβαιναν με ενοικιαζόμενα οχήματα, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, σε περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, όπου διέπρατταν κλοπές σε οικίες καθώς και σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε μέρη με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, -54- περιπτώσεις κλοπών και -7- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ από την εγκληματική τους δράση υπολογίζεται πως είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -226.000- ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -10- κινητά τηλέφωνα,
  • -4- ασύρματοι πομποδέκτες,
  • -4- ζεύγη κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων,
  • -3- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
  • -1- ανιχνευτής μετάλλων,
  • -2- ζεύγη ραβδοσκοπίας,
  • το χρηματικό ποσό των -2.115- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
  • πλήθος κοσμημάτων και
  • διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπλέον, ο 22χρονος συλληφθείς, ο οποίος ήταν και το ηγετικό μέλος, κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικά

Advertisment
Advertismentspot_img

Περισσότερα