17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Επαναθέρμανση του κινεζικού ενδιαφέροντος για την Πελοπόννησο

Ενδεχόμενο ακόμα και αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ του Πεκίνου και της Καλαμάτας τέθηκε προς συζήτηση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα από τον αντιπρόεδρο του Κινεζο – Ελληνικού Συνδέσμου Πολιτιστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Χονγκ Ζου, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα στην Τρίπολη.

Με τον Κινέζο αξιωματούχο ο περιφερειάρχης είχε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την άμεση επανενεργοποίηση των συζητήσεων για κινεζικές επενδύσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -τόσο τον πρωτογενή και τον δευτερογενή, όσο και τον τριτογενή τομέα-, αλλά και τις προοπτικές συνεργασίας σε άξονες όπως η καινοτομία, η μεταποίηση, καθώς επίσης ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η εκπαίδευση.

Για όλα τα πιο πάνω θέματα συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα συνάντηση αντιπροσωπειών προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα.

Περισσότερα Άρθρα

Απολύμανση με μικροβιοκτονία στο Λύκειο του Λυγουριού

Απολύμανση με μικροβιοκτονία πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο του Λυγουριού μετά το θετικό κρούσμα κορoνοϊού σε μαθητή της Γ΄Λυκείου. Σύμφωνα με τον Φώτη Οψιμούλη, Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών: «Σήμερα έγινε μικροβιοκτονία σε όλους τους χώρους του Λυκείου ώστε οι μαθητές της Α και Β τάξης να παρακολουθήσουν με ασφάλεια τα μαθήματα τους. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με […]

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σήμερα Παρασκευή 10-7-2020, μετά τις 12:00 το μεσημέρι, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με […]