19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Επεισόδια και μολότοφ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην πορεία για τον Φλόιντ

Πεδίο μάχης θυμίζει η περιοχή γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με τους αστυνομικούς ρίχνοντας πέτρες και μολότοφ. Εκείνοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών  και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Αρχικά πέταξαν κάποια μπουκάλια και στη συνέχεια υπήρξε φραστική επίθεση προς τα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει και τις μολότοφ να πέφτουν βροχή. Προσπάθησαν μάλιστα να βάλουν και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ εκτόξευσαν συνεχώς αντικείμενα.

Οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν. Παράλληλα  κλειστοί παραμένουν και οι δρόμοι γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Πρόκειται για πορεία συμπαράστασης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα από οργανώσεις   της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 3.000 άνθρωποι.

Μετά τα επεισόδια το τμήμα της πορείας που προκάλεσε τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ κατευθύνεται προς το Σύνταγμα από τη Βασιλίσσης Σοφίας ανάβοντας φωτιές σε κάδους.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Περισσότερα Άρθρα

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για εκπαιδευτικούς και γονείς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ- παράρτημα Τρίπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και το ΔΙΕΚ Άργους θα υλοποιήσουν κύκλο σεμιναρίων με αντικείμενο την εκπαίδευση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών. Τα σεμινάρια απευθύνονται προς εκπαιδευτικούς και γονείς-κηδεμόνες με στόχο την εκπαίδευση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για την […]

Πολύ χιόνι στο Κεφαλόβρυσο

Μεγάλη χιονόπτωση έχει σημειωθεί στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδας. Από το βράδυ ξεκίνησε η χιονόπτωση στο χωριό και οι πρώτες πρωινές φωτογραφίες μαρτυρούν την μεγάλη ποσότητα του χιονιού που έπεσε στην περιοχή. Οι δρόμοι έχουν κλείσει και θα χρειαστεί η παρέμβαση των εκχιονιστικών για να μπορέσουν οι κάτοικοι να κινηθούν καθώς σε πολλά σημεία το χιόνι ξεπερνά […]