19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Επικουρικές συντάξεις: Στις 2 Ιουνίου τα χρήματα που είχαν κοπεί σε 250.000 συνταξιούχους

Την προβλεπόμενη αύξηση στο ποσό της επικουρικής σύνταξης που είχε κοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου θα δουν στις 2 Ιουνίου στους λογαριασμούς τους 250.000 δικαιούχοι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι αυξήσεις θα αφορούν σε όσους συνταξιούχους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ.

Η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα, ενώ τα αναδρομικά αυτών των αυξήσεων που προέκυψαν από την 1 Οκτωβρίου 2019 -όταν αποφασίστηκε από το ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου- θα καταβληθούν με εφάπαξ πληρωμή μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

 «Με συνέπεια και σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις η κυβέρνησή μας υλοποιεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020 και τις ευεργετικές αλλαγές που φέρνει στους συνταξιούχους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, διορθώνουμε την αντισυνταγματική περικοπή- σύμφωνα και με το Συμβούλιο της Επικρατείας- των επικουρικών συντάξεων που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και από τις 2 Ιουνίου επαναφέρουμε το ύψος των συντάξεων στα προ ΣΥΡΙΖΑ επίπεδα σε περίπου 250.000 συνταξιούχους» δήλωσε ο υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης.

«Το εγχείρημα της πληρωμής τους εν μέσω πανδημίας ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην Διοίκηση και το προσωπικό του e-ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ που το έφεραν εις πέρας» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Περισσότερα Άρθρα

Γιάννης Γκιόλας: Ανήθικο, ανέντιμο και προκλητικό να επιστραφούν στους συνταξιούχους βουλευτές αναδρομικά (video)

Προσκεκλημένος στην εκπομπή  “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ”  της ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας μίλησε για το επίμαχο θέμα του σκανδάλου NOVARTIS και την διαφθορά στο χώρο της Υγείας αλλά και για τα αναδρομικά που επιδικάσθηκε να επιστραφούν στους βουλευτές.   Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο στην Υγεία, όταν η NOVARTISέχει καταδικασθεί αρκετές […]

Προφυλακιστέα η κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι (video)

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας Η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι έφτασε στην Ευελπίδων στις 09.30 το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής. Η παρουσία της στο ανακριτικό γραφείο διήρκησε ελάχιστα. «Η εντολέας μου λόγω της […]