20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ε. Σπυράτου: Οφείλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους συναδέλφους ιατρούς του Κ.Υ. Κρανιδίου και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου

Ύστερα από το χθεσινό δημοσίευμα με το οποίο επικρίναμε τη γιατρό Ελένη Σπυράτου γι’ αυτό το σχόλιο, σήμερα οφείλουμε να πούμε πως το να βγαίνεις να ζητάς δημόσια συγνώμη θέλει μεγάλη δύναμη κι αυτό το αναγνωρίζουμε στη γιατρό.

Ελπίζουμε όλα αυτά που έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες είτε με σχόλια είτε με ανταλλαγή εγγράφων να γίνουν απλά μα κακή ανάμνηση και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη συνεργασία τους οι γιατροί του ΚΥ Κρανιδίου και του ΠΙ Σπετσών με μόνο στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες. Χρειάζεται να ρίξουν όλοι νερό στο κρασί τους προκειμένου όλα αυτά να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Σας παραθέτουμε την επιστολή που έστειλε στο πα η ιατρός κα Ελένη Σπυράτου:

Στις 22-4-2020 οι Ιατροί του ΚΥ Κρανιδιου με ενυπόγραφη επιστολή – καταγγελία τους  προς τον Διοικητή και Υποδιοικητή  της 6ης ΥΠΕ, τον Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας,   τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, τους Βουλευτές Α Πειραιώς,   τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και Δήμαρχο Σπετσών, κατήγγειλαν το προσωπικό του ΠΙ Σπετσών, δηλαδή εμένα, την αγροτική ιατρό και τη νοσηλεύτρια, για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά,  επειδή θεωρούμε ότι έχουμε καθήκον να μην μετακινηθούμε και να παραμείνουμε στο νησί μας, ασφαλείς και να προστατεύσουμε τους κατοίκους μας από την πιθανότητα μετάδοσης του επικίνδυνου και θανατηφόρου νέου ιού. 

Στην ίδια προσβλητική επιστολή τους κάνουν λόγο για εξαίρεση των ιατρών των Σπετσών με τις ευλογίες φορέων λόγω της δήθεν μεταφοράς του ιού (!) και για ενέργειες που γίνονται για να πέσουν στα μαλακά κάποιοι… προσβάλλοντας εμένα προσωπικά σαν ιατρό των Σπετσών, που έχω υπηρετήσει στη θέση μου για  έξι έτη καθώς και τους κρατικούς φορείς, σε τοπικό επίπεδο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις και έχουν αποδείξει ότι παλεύουν νυχθημερόν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Η επιστολή αυτή με προσέβαλε κατάφορα, προσωπικά και ηθικά ως άνθρωπο, ως πολίτη και ως επιστήμονα. Ειδικά ως ιατρό του ΠΙ Σπετσών που επί έξι συναπτά έτη προσφέρω τις ιατρικές μου υπηρεσίες και στο Κρανίδι, κάνοντας εφημερίες.

Στις 23-4-2020 ανάρτησα στο Facebook στη σελίδα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου ένα αιχμηρό σχόλιο, το οποίο δεν ήταν βέβαια επίσημο, ούτε απευθυνόταν σε φορείς αλλά ήταν γραμμένο στο ύφος και στη γλώσσα του Facebook και όπως γίνονται τα σχόλια σε αυτά τα γκρουπ. Το σχόλιο το άφησα για λιγότερο από μια ώρα και το διέγραψα, διότι είδα τις σφοδρές αντιδράσεις ένθεν και ένθεν ( μεταξύ κατοίκων Σπετσών και Κρανιδίου) και  δεν επιθυμώ – ειδικά κάτω από τις συνθήκες που ζούμε σήμερα- να επιτείνω την αντιπαράθεση που ξεκίνησε από το ΚΥ Κρανιδίου.  

Οφείλω όμως να ζητήσω δημόσια συγγνώμη εάν κάποιος πρόλαβε να το δει και ένιωσε να προσβάλλεται από το σχόλιο μου, διότι η ανάρτηση μου ήταν πικρόχολη και ατυχής και γραμμένη εν θερμώ και για το λόγο αυτό την κατέβασα άμεσα. Οφείλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους συναδέλφους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου.

Αισθάνομαι πολύ άσχημα για αυτά τα γεγονότα και επιθυμώ να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση και να επικεντρωθούμε σε αυτή τη μάχη που δίνουμε καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ΠΙ Σπετσών θα είναι στη διάθεση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου για να συζητήσουμε και να συνδράμουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Η Επιμελήτρια Ιατρός στο ΠΙ Σπετσών  
Ελένη Σπυράτου

 

Περισσότερα Άρθρα

Ανδρέας Πουλάς:  Σε τροχιά διάλυσης ο ΟΚΑΝΑ

Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής Ν. Αργολίδας και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Υγείας. Ειδικότερα στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Πουλάς αναφέρει τα εξής: «Όπως είναι γνωστό ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ιδρύθηκε το 1993 ως αυτοδιοικούμενο νομικό […]