16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ζημιές από τη νυχτερινή καταιγίδα και τους θυελλώδεις νοτιάδες στο Τολό

Ισχυρή ήταν η καταιγίδα  που έπληξε αργά τα ξημερώματα την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας με πολύ δυνατή βροχή και θυελλώδεις νοτιάδες.

Αργολίδα: Ζημιές από τη νυχτερινή καταιγίδα και τους θυελλώδεις νοτιάδες στο Τολό (βίντεο)

Η δυνατή βροχή και ο αέρας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα καθώς έπεσε δέντρο αργά τη νύχτα στο Πανόραμα του Δήμου Άργους Μυκηνών, γκρεμίστηκε μια παλιά μάντρα στην περιοχή της Άριας Ναυπλίου, ενώ πολλές είναι και οι κλάρες που έσπασαν από τον δυνατό αέρα.

Η περιοχή του Τολού στο Δήμο Ναυπλιέων φαίνεται ότι δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς από τον πολύ δυνατό νοτιά ξηλώθηκε ένα τεράστιο στέγαστρο από κατάστημα και κατέληξε αρκετά μέτρα μακριά μέσα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Ευτυχώς που η κακοκαιρία χτύπησε αργά το βράδυ την περιοχή και το σχολείο ήταν κλειστό, γιατί το λιγότερο θα είχαμε τραυματισμούς από την βαριά κατασκευή που οι θυελλώδεις άνεμοι ξεκόλλησαν από το κατάστημα, η οποία μάλιστα ήταν δεμένη και με αλυσίδες!!! Το στέγαστρο τελικά απομακρύνθηκε το πρωί με χρήση γερανού.

Στην παραλία του Τολού τα μανιασμένα κύματα πήραν μαζί τους οποιαδήποτε παραθαλάσσια κατασκευή βρήκαν στον δρόμο τους, από καρέκλες και ομπρέλες, πινακίδες καταστημάτων, ζαρντινιέρες και γλάστρες, μέχρι και τις βάρκες που τις πέταξε στην παραλία. Στον περιφερειακό του Τολού πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές κυρίως στις τέντες και τις βεράντες.

Περισσότερα Άρθρα

«Save your Hood»: Έδρασε στο Ναύπλιο και στο Κάστρο Λάρισας

Εθελοντές, της Πανελλαδικής δράσης «Save your Hood», του ΟΦΚΑΘ Βάσης Ναυπλίου και του Συλλόγου «Φίλοι του Υγροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου» συνέλεξαν σήμερα μεγάλο όγκο σκουπιδιών σε δυο περιοχές της Αργολίδας. Στην πόλη του Ναυπλίου εθελοντές στην περιοχή του κυματοθραύστη γέμισαν με σκουπίδια 40 σακούλες μεγάλες, συγκέντρωσαν ρόδες από αυτοκίνητα  και μπάζα συνολικού όγκου 8.000 […]

Αδιάκοπη η καταπολέμηση των κουνουπιών από τον Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων προχωρεί σε επεμβάσεις καταπολέμησης κουνουπιών μέσα στο αστικό περιβάλλον και συμπληρωματικά στο Φυσικό περιαστικό και αγροτικό σύστημα 365 ημέρες τον χρόνο. Πραγματοποιούνται προνυμφοκτονίες με τη χρήση εγκεκριμένων βιοκτόνων σκευασμάτων. Δεν εφαρμόζονται υπολειμματικοί ψεκασμοί στο αστικό περιβάλλον για την καταπολέμηση των ενήλικων κουνουπιών καθώς απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία. Στο σημείο αυτό πρέπει […]