12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ζούμε στο Τατουλιστάν…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

Παρακολουθώ από κοντά και με πολύ ενδιαφέρον την προεκλογική εκστρατεία των Τατούλη-Νίκα. Τους έχω δει βέβαια και κατά το παρελθόν, από την όποια θέση κατείχε καθένας εξ αυτών. Διακριτές οι διαφορές μεταξύ τους και ως πρόσωπα αλλά και ως ιδεολογοκοινωνικοπολιτική στάση. Ο ένας βερμπαλιστής, λαϊκιστής και καιροσκόπος.Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολύ σκέψη για να οδηγηθεί κάποιος στο ότι με αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά αναφέρομαι στον Πέτρο Τατούλη. Ενώ η μέχρι σήμερα πορεία του Παναγιώτη Νίκα καταδεικνύει έναν σοβαρό άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης,με ενδιαφέρον για την ουσία των πραγμάτων, χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες. αναμόρφωσε την Καλαμάτα κάνοντας έργα υποδομής, τα οποία της έδωσαν ανοδική αναπτυξιακή πορεία πέραν του μέσου όρου,σε σημείο που η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας να είναι μέσα στις τέσσερις πόλεις στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας που είχαν ανάπτυξη εν μέσω κρίσης.
Αντίθετα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται σχεδόν δέκα χρόνια ο Πετρος Τατούλης χειμάζεται και παρουσιάζει αρνητικούς δείκτες ανάπτυξης.
Διαβάζοντας τα δελτία τύπου του κ. Τατούλη ο καθένας μας διαπιστώνει ότι για πολλοστή φορά έχει εξαγγείλει τα ίδια έργα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες μόνο και μόνο προς εντυπωσιασμό και με την ελπίδα ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Δυστυχώς όμως για αυτόν οι πολίτες και μνήμη έχουν και αντίληψη και ξέρουν ότι όλα αυτά είναι μέσα στα πλαίσια του εντυπωσιασμού και μόνο διότι αν είχε κάνει έστω και το 1/10 από αυτά που κατ’ επανάληψη εξαγγέλει θα ζούσαμε υπό άλλες συνθήκες και όχι σε μια καθημαγμένη Περιφέρεια. Θα μπορούσε να κάνει έργα που θα έδιναν θέσεις εργασίας στους Πελοποννησίους και θα συνέβαλαν στην ανάπτυξή της καθώς διαχειρίστηκε τεράστια κονδύλια. Δεν έκανε ομως απολύτως τίποτα για την ανάπτυξη . Την ανάπτυξη που ,δεν θα βαρεθώ να γράφω αυτή την λέξη τη μικρή αλλά τόσο σημαντική, που πρέπει να αποτελεί το στόχο όποιου ασχολείται με τις τύχες μας.

Άλλωστε τους αιρετούς τους επιλέγουμε για να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα μας και όχι την δική τους και της οικογένειας τους. Τους επιλέγουμε και θελουμε από αυτούς έργα που θα σχεδιάσουν και θα ολοκληρώσουν με επίκεντρο τον άνθρωπο και θα καλύπτουν ανάγκες του σήμερα αλλά και με προοπτική για πολλά ακόμα χρόνια.
Νομίζω τελικά ότι η όποια σύγκριση είναι άστοχη γιατί πρόκειται για ανόμοιες προσωπικότητες και με τεράστιες μεταξύ τους ποιοτικές διάφορες. Ο καθένας τους έχει δώσει δείγματα γραφής και ο κόσμος πλέον έχει καταδικάσει τους λαϊκιστές και επιθυμεί ανθρώπους ουσιαστικούς που θα παράγουν έργο με γνώμονα το κοινό καλό και όχι το προσωπικό συμφέρον. Ο Παναγιώτης Νίκας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούν από έναν πολιτικό οι πολίτες και είμαι βεβαία ότι θα επιβραβευθεί με την στήριξη των Πελοποννησίων στην κάλπη. Με την επιλογή Νίκα θα κλείσει ένα κεφάλαιο κατήφορου και απαξίωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου που γράφτηκε από τον Πέτρο Τατούλη.

Περισσότερα Άρθρα

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια

Σε ανακοίνωσή του για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οπαδική βία, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση. Επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε […]

Καταγραφή προβλημάτων και σχεδιασμός έργων από τον Ι. Μαντζούνη στους αθλητικούς χώρους της Βόρειας Κυνουρίας

Αθλητικούς χώρους και γήπεδα της Βόρειας Κυνουρίας επισκέφθηκαν το Σάββατο 30 Μαΐου ο Πρόεδρος Περιφερειακού συμβουλίου περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σκαντζός, ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητικών κ. Μαντζούνης. ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Σαμαρτζής, ο Πρόεδρος Αθλητικής Επιτροπής κ. Δαλιάνης και η Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας κυρία Μπάρλα. Στόχος αυτής της επίσκεψης, ήταν οι αρμόδιοι αιρετοί να γνωρίσουν την […]