19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου χθες στη Νέα Κίο από το στούντιο των ιερέων π. Δημοσθένη και π. Ηλία Γάτσιου

Η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Αργολίδα έγινε από αυτοσχέδιο στούντιο Ιερέως στη Νέα Κίο, χθες Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Δύο Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, πατέρας και γιος, τέλεσαν την Ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου από στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο Αργολίδας. Πρόκειται για τους Ιερείς πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο και π. Ηλία Γάτσιο, εφημέριοι και οι δύο στους Ιερούς ναούς Αγίας Ειρήνης και Θεομάνας Νέας Κίου.

Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του.

Πατέρας και γιος λάτρεις της τεχνολογίας, μετά από την καθολική απαγόρευση της Κυβέρνησης τελέσεων των Ιερών ακολουθιών και μυστηρίων στους Ιερούς ναούς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και μέσα από ένα στούντιο ηχοληψίας που έφτιαξαν στο σπίτι που μένουν στη Νέα Κίο, μεταδίδουν τον εσπερινό και τις παρακλήσεις μέσω Ίντερνετ στους ακροατές τους.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δημήτρης Καμπόσος για τη διαθήκη Κολιαλέξη και την υλοποίηση της Λυρικής Σκηνής στο Άργος (video)

Ακούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος για τη διαθήκη Κολιαλέξη και την υλοποίηση της Λυρικής Σκηνής στο Άργος. Δήλωση Δημάρχου Άργους Μυκηνών για την διαθήκη Κολιαλέξη και την υλοποίηση της Λυρικής Σκηνής στο Άργος #Καμπόσος #Δήμαρχος #Άργους #Μυκηνών #ΔημήτρηςΚαμπόσος Gepostet von Δημήτρης Καμπόσος am Dienstag, 28. Januar 2020