12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Η αλήθεια για τα γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αργολίδα

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και από δημοσιογραφική υποχρέωση προς εκείνους που κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνέβαλαν αποφασιστικά στην κατασκευή και λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για το άθλημα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, δίνουμε στη δημοσιότητα το πώς, από ποιούς και πότε γέμισε η Αργολίδα από γήπεδα και άλλους αθλητικούς χώρους.

Είναι λίγο-πολύ γνωστή η εικόνα μέχρι το 2000. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα ανακατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν από τους Δήμους τα στάδια Άργους και Ναυπλίου που ήταν και τα μόνα που διέθεταν φυσικό χλοοτάπητα. Από τότε μέχρι σήμερα και αποκλειστικά από τους Δήμους, χωρίς καμιά βοήθεια από την Περιφέρεια, έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν τα παρακάτω γήπεδα:

Α)Στο Δήμο Άργους-Μυκηνών:

1) Γήπεδο Κιβερίου(Συνθετικός τάπητας). 2)Γήπεδο Προσύμνης (Συνθετικός τάπητας) 3)Γήπεδο Κουτσοποδίου (Φυσικός τάπητας). 4)Γήπεδο Λυρκείας (Φυσικός τάπητας). 5)Γήπεδο Νέας Κίου (Φυσικός τάπητας).6)Γήπεδο Κεφαλαρίου (Φυσικός τάπητας- υπό παράδοση) 7)Γήπεδο Λιμνών(Φυσικός τάπητας- υπό παράδοση) 8)( Γήπεδο Σκαφιδακίου (Φυσικός τάπητας- υπό παράδοση). 9)Μίνι γήπεδα:Ν.Κίου, Κουτσοποδίου.

Β) Στο Δήμο Ναυπλιέων :

τα γήπεδα 1)Δρεπάνου 2)Αγίας Τριάδας , 3)Παναριτίου και 4)Νέας Τίρυνθας όλα με συνθετικό τάπητα. 5)Μίνι γήπεδο Ασίνης.

Γ)Στο Δήμο Επιδαύρου: Τα γήπεδα 1) Λυγουριού, 2)Αρχαίας Επιδαύρου 3) Μίνι γήπεδο Αρχαίας Επιδαύρου, 5)Ν.Επιδαύρου όλα με συνθετικό τάπητα.

Δ)Στο Δήμο Ερμιονίδας: 1)Γήπεδο Κρανιδίου με φυσικό χλοοτάπητα. 2)Γήπεδο Ερμιόνης. 3)Γήπεδο Διδύμων. 4)Γήπεδο Πορτοχελίου. 5)Γήπεδο Κοιλάδας και 6)Βοηθητικό γήπεδο Κρανιδίου όλα με συνθετικό τάπητα.

Ε)Δήμοι Σπετσών-Ύδρας-Τροιζηνίας-Πόρου-Μεθάνων :Ένα γήπεδο σε κάθε Δήμο με συνθετικό τάπητα.

 

Όλα λοιπόν τα παραπάνω γήπεδα φτιάχτηκαν από τους Δήμους χάρις στο ενδιαφέρον που έδειξαν οι κατά καιρούς Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια που είχαν στενή συνεργασία με τον τότε Προϊστάμενο Φυσικής Αγωγής και στη συνέχεια Πρόεδρο της ΕΠΣΑ κ.Γιάννη Αποστολόπουλο. Γι΄αυτό άλλωστε η ΕΠΟ με τον τότε πρόεδρο κ.Σοφοκλή Πιλάβιο σε μια εδική τελετή ευχαρίστησε και τίμησε τους τότε Δημάρχους για την προσφορά τους αυτή που είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης σπουδαίων διεθνών αγώνων και πλήθους τουρνουά.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του βουλευτή και υφυπουργού αθλητισμού κ.Γιάννη Ανδριανού τόσο στον ηλεκτροφωτισμό του ΔΑΚ Άργους όσο και στην τοποθέτηση σύγχρονων εξεδρών σε αρκετά γήπεδα πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους και με την οικονομική συμμετοχή αυτών.

Στο σημείο αυτό όμως πρέπει να τονίσουμε ότι το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι κανένας από τους Δημάρχους και τους άλλους συντελεστές δεν οικειοποιήθηκε το σπουδαίο αυτό έργο και δεν εργαλειοποίησε το ποδόσφαιρο για προσωπικές φιλοδοξίες και άλλους στόχους. Όταν είσαι σε μια θέση και διαχειρίζεσαι λεφτά του ελληνικού λαού δεν αποφασίζεις εσύ πότε και πού θα φτιαχτούν αθλητικοί χώροι και κυρίως γήπεδα ποδοσφαίρου. Χρειάζεται προγραμματισμός, αξιολόγηση, επιστημονική αιτιολογία και κυρίως συνεργασία και σύμφωνη γνώμη των Δήμων που θα αναλάβουν το βάρος της λειτουργίας και της συντήρησης των εγκαταστάσεων. Δεν μπορείς π.χ. να φτιάχνεις, έτσι επειδή σου κάπνισε, ένα γήπεδο σε ένα χωριό που δίπλα του υπάρχουν τρία-τέσσερα γήπεδα και να αγνοείς τις δύο μεγάλες πόλεις Άργος και Ναύπλιο που στερούνται γηπέδων. Ούτε να περιμένεις την προεκλογική περίοδο και να υπόσχεσαι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Ιωάννης Μαντζούνης , που τον διακρίνει η αποφασιστικότητα , ο προγραμματισμός και η διάθεση συνεργασίας με τους Δήμους, τις αθλητικές Ενώσεις και Ομοσπονδίες, δεν θα υποπέσει στα ίδια λάθη και με επιτελικό σχεδιασμό, με γνώση και σύνεση αλλά κυρίως μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες θα υπηρετήσει όλες τις μορφές του αθλητισμού σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Εμείς από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε το έργο του και θα παρεμβαίνουμε όπου και όταν χρειάζεται. Θα ήμαστε δίκαιοι και αυστηροί μαζί του .Γιατί από ανθρώπους σαν τον κ.Μαντζούνη έχουμε απαιτήσεις.

 

Περισσότερα Άρθρα

Πρόωρη διανομή μερίσματος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου (Δ.Σ.Ν.), σε υλοποίηση της από 28.3.2020 απόφασής του, για την πρόωρη διανομή μερίσματος ως οικονομικού βοηθήματος από το διανεμητικό λογαριασμό του Συλλόγου στα μέλη του (δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους), ανακοινώνει ότι θα διανεμηθεί με κατάθεση στον επαγγελματικό λογαριασμό: (i) Βοήθημα 200 € ανά δικηγόρο (ii) Βοήθημα 100 € […]

Η ιστορία της καλαθοσφαίρισης

Το μπάσκετμπολ είναι δημιούργημα ενός μόνο ανθρώπου, κάτι ασυνήθιστο για άθλημα. Το 1891 ο Δρ. Τζέιμς Νέισμιθ, ένας καναδός πάστορας, γυμναστής σε κολέγιο στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, έψαχνε για ένα παιχνίδι κλειστού χώρου, προκειμένου να απασχολεί τους μαθητές του κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα της Νέας Αγγλίας. Αφού απέρριψε διάφορες ιδέες, τοποθέτησε ένα καλάθι […]