17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Ελλάδα σε διεθνές σκάνδαλο ντόπινγκ

Απίστευτο διεθνές σκάνδαλο ντόπινγκ έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές ώρες, με περισσότερες από 230 συλλήψεις και κατάσχεση περίπου 3,8 τόνων παράνομων ουσιών!

Τα πρώτα στοιχεία είναι τρομακτικά! 234 συλλήψεις σε 33 χώρες, σχεδόν 1.000 μηνύσεις και 1.357 αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρωτεργάτες στην εξάρθρωση του κυκλώματος φαίνεται πως είναι οι Ελληνικές και οι Ιταλικές Αρχές, οι οποίες έως τώρα έχουν εντοπίσει εννέα παράνομα εργαστήρια που παρασκευάζονταν οι απαγορευμένες ουσίες. Οι έρευνες ξεκίνησαν από αυτές τις δύο χώρες που σημαίνει πως και στις δύο υπάρχουν παράνομα κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα τόσον καιρό.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Αθλητικών Ειδήσεων (SID), πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μεγαλύτερα στοιχεία για την υπόθεση.

Ο επικεφαλής των ερευνών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), Γκίντερ Γιούνκερ, επικροτεί την τεράστια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη: “Μία τέτοια συνεργασία οδηγεί σε ουσιαστικά αποτελέσματα και μπορεί να επηρεάσει τη διαθεσιμότητα παραποιημένων ή παρανόμων σκευασμάτων που χρησιμοποιούν μερικοί αθλητές σε όλον τον κόσμο”, επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, η WADA θα συνεχίσει να διαδραματίζει συντονιστικό ρόλο σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις με στόχο την “καταπολέμηση της απάτης”. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της επιχείρησης, που φέρει την κωδική ονομασία Viribus, έγιναν το βράδυ της Δευτέρας από την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (EUROPOL) στη Χάγη. Συμμετείχαν 31 ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και η Κολομβία.

ΠΗΓΗ: welovesports

Περισσότερα Άρθρα

Και την νέα περίοδο αντίπαλος του Οίακα ο Ολυμπιακός στην Α2

Μετά τον πρωτοπόρο στην Α2, Χαρίλαο Τρικούπη στη Basket League θα προβιβαστεί και ο δεύτερος στη βαθμολογία Διαγόρας Δρυοπιδέων. Αυτό αποφάσισε η ΕΟΚ, γεγονός που αφήνει μια ακόμα χρονιά τον Ολυμπιακό στην Α2 Ανδρών. Εκεί που θα απολαύσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά και τον Οίακα (που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του basketa.gr, θα κάνει κάθε δυνατή […]

ΕΠΣΑ: Ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας Αργολίδας

Α1 Κατηγορία (10η αγωνιστική) Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές Αποτέλεσμα 1. ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ – ΣΠΕΤΣΕΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ Σάββατο 02/12/23 15:00 Καπετάνιος Εμ. Π., Τσάμης Μ., Κατσάνης Ι. 2-1 2. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΓΑΛΑΤΑ Σάββατο 02/12/23 15:00 Μαυροκορδόπουλος Ν., Μακρής Ν., Τούμπας Σ. 2-3 3. ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Σάββατο 02/12/23 15:00 Τριανταφύλλου Ρ., Αργύρης […]