20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον παγκόσμιο χάρτη οπτικοακουστικών παραγωγών

Στην διεθνή έκθεση Focus 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως φιλοξενούμενος φορέας του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής του εν λόγω Κέντρου να εντάξει την Ελλάδα με αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία εκπροσώπησε η εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού σύμβουλος Αννα Καλογεροπούλου -καθώς και στους εκπροσώπους άλλων Περιφερειών της Ελλάδας-, δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουν επισκέπτες και επαγγελματίες της αγοράς του οπτικοακουστικού κλάδου για τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της κάθε Περιφέρειας ως ιδανικού τόπου για γυρίσματα, καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες για την υλοποίηση και εξυπηρέτηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι εκπρόσωποι των Περιφερειών είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις για τη βέλτιστη προώθηση γεωγραφικών προορισμών ως “filming destinations”, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές με επαγγελματίες και επισκέπτες, με στόχο την προβολή και την ευρύτερη δυνατή δικτύωσή τους.

Η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο!

Με το νομικό πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώνεται, δίνονται κίνητρα και η Ελλάδα γίνεται πολύ πιο ελκυστική στους διεθνείς παραγωγούς ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικών καμπανιών κ.α. ώστε να υλοποιήσουν τις παραγωγές τους στη χώρα μας προβάλλοντας έτσι τις ομορφιές της σε όλον τον κόσμο.

Περισσότερα Άρθρα

Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 2,7 εκατ. ευρώ!

Έναν υπερτυχερό ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ο οποίος θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να… φουσκώνει κατά 2,7 εκατ. ευρώ. Οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κληρωτίδα είναι οι: 7, 22, 25, 33, 44 και Τζόκερ ο αριθμός 20.  

Γιώργος Φούντας – 10 χρόνια από τον θάνατό του

Έλληνας ηθοποιός, που διακρίθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη οθόνη. Έπαιξε σε περισσότερες από 50 ταινίες και δημιούργησε τον δικό του κινηματογραφικό τύπο, του δυναμικού, παραδοσιακού, αλλά και με ευαισθησίες άνδρα. Η ατάκα του προς τη συμπρωταγωνίστριά του Μελίνα Μερκούρη «Φύγε, Στέλλα, κρατάω μαχαίρι!» («Στέλλα») παραμένει αξέχαστη. Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1924 στο Μαυρολιθάρι […]