15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η σημερινή συνέντευξη του Παναγιώτη Νίκα (video)

Παρακολουθείστε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας:

Μέρος των δηλώσεων του: 

“Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι κάποιος πρέπει να παραδώσει σε μένα”
Διεθνής εταιρεία που διαθέτει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις διενεργεί προλογική έρευνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από προχθές Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.
Δεν έχουμε λογική διώξεων, αλλά εντοπισμού σφαλμάτων. Δεν έρχομαι ως εισαγγελέας, ούτε αισθάνομαι τον ρόλο μου ότι πρέπει να ασχολούμαι με τα χθεσινά και τα προχθεσινά, ούτε με το τι έγινε ή τι δεν έγινε. Για όλα αυτά αποφάσισε ο λαός.
Να ξέρετε όμως ότι μπήκα σε ένα ‘κουφάρι’, βρήκα μία πόρτα και μπήκα μέσα σε ένα άδειο κτήριο. Δεν ξέρω ούτε τα τραπεζικά υπόλοιπα. Κάποιος πρέπει να παραδώσει σε μένα. Εγώ στο νέο Δήμαρχο Καλαμάτας – που ήταν Αντιδήμαρχός μου για δέκα χρόνια- παρέδιδα ενάμιση μήνα. Κάποιος θα πρέπει να μου πει τι παραλαμβάνω, διοικητικά και οικονομικά. Αυτό θέλω, όπως θέλω και επιθυμώ να είναι όλα ωραία και καλά μέχρι το τέλος.
Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, θα ακολουθήσει συζήτηση όπου προβλέπεται -“και στα συλλογικά όργανα και παντού.
Από δω και πέρα θα είναι όλα ανοιχτά, θα συγκροτηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή για το ΕΣΠΑ, η οποία θα διαχειρίζεται όλα αυτά τα ζητήματα, καθώς και διαπαραταξιακή επιτροπή για τα οικονομικά.
Υπήρχαν αρχηγοί παρατάξεων που κατήγγειλαν συγκεκριμένα πράγματα, αυτά θα ελεγχθούν. Εύχομαι και ελπίζω, όλα αυτά να μην έχουν βάση.

 

Ο κ.Νίκας ανακοίνωσε και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες που είναι οι: 

➡️α) Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας ορίστηκε ο Βασίλης Καπέλιος (από τη Μεσσηνία) τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα θέματα της εσωτερικής λειτουργίας, του νέου οργανισμού οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών, τον προϋπολογισμό και την εκτέλεσή του, την περιουσία της Περιφέρειας, την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
➡️β) Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ορίστηκε ο Χάρης Βυτινιώτης (από την Κορινθία), πολιτικός μηχανικός, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα νέα έργα, τον συντονισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών και τη συντήρηση των έργων.
➡️γ) Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ορίστηκε ο Ανδρέας Τσουκαλάς (από τη Μεσσηνία), πολιτικός μηχανικός και πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Οιχαλίας, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των απορριμμάτων και εν γένει όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων οι Βιολογικοί Καθαρισμοί, αλλά και τα πυρηνελαιουργεία
➡️δ) Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ορίστηκε ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης (από την Αργολίδα), επιχειρηματίας στον χώρο του φαρμάκου
➡️ε) Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ορίστηκε ο Νίκων Τζινιέρης (από τη Λακωνία), πολιτικός μηχανικός, αρμόδιος μεταξύ άλλων για τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις λατομικές περιοχές και την γεωργία
➡️ στ) Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού ορίστηκε η Αθηνά Κόρκα (από την Κορινθία), πολιτική μηχανικός και πρώην βουλευτής, αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα αρχαιολογικών χώρων, για τη συνεργασία με το “Διάζωμα”, για τις πολιτιστικές διαδρομές, την προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, αλλά και τη συντήρηση των σχολικών υποδομών.

Τόνισε ο Περιφερειάρχης: “Κατά τη συνέντευξή μου, επισήμανα, επίσης, την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των θεματικών και των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, ενώ γνωστοποίησα πως ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα θα προβώ στην ανακοίνωση των εντεταλμένων συμβούλων (τουρισμού, αθλητισμού και άλλων), για τους οποίους πιθανόν να υπάρξει συνεργασία και με άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου”.

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Η εικόνα και η δυνατότητα να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο

Στην τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζουμε με τον Παναγιώτη Στάθη στο Open, πέρασαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο ως καλεσμένοι και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του Σύριζα. Κατά σειρά Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας. Τους ήξερα προφανώς και προηγουμένως, δεκάδες φορές είχα συνομιλήσει μαζί τους και για διάφορα θέματα, τώρα όμως τους είδα ως […]

Ενθουσιώδης υποδοχή του Παναγιώτη Νίκα στην Νέα Κίο

  Σε μια ενθουσιώδη εκδήλωση στην Νέα Κίο μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Στιο καφεποτείο – μεζεδοπωλείο Φωτο βολίδα, στις 21:00,  ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» συνάντησε τους κατοίκους της περιοχής  και συνομίλησε μαζί τους. Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης ήταν: -Ο σεβασμός που απαιτείται να δείξουμε όλοι μας προς τους πρώτους […]