15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στα πλαίσια των εορτασμών για τον ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου, με την ευκαιρία της ανάμνησης της ανακομιδής του Ιερού λειψάνου του Αγίου.

Στα πλαίσια των εορτασμών η Μητρόπολη Αργολίδος διοργάνωσε Ιατρικό Επιστημονικό συνέδριο σε συνεργασία με τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αργολίδος με τίτλο: ”Σύγχρονοι ποιμαντικοί και ιατρικοί προβληματισμοί”.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά, π. Δημήτριο Κρουσταλάκη, τους βουλευτές Γ. Ανδριανό και Γ. Μανιάτη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Τατούλη, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος Κ. Κατσαρό, την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου  Α. Κατσουλάκου και το μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κα. Μαύρου.

Κατόπιν μίλησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος με θέμα ”Η αγάπη ως κινητήριος δύναμη της ζωής”

Ακολούθησαν εισηγήσεις,  από τον Καθηγητή Χειρουργικής Γ. Παπαγεωργίου με θέμα ” Ο Άγιος Λουκάς ως χειρούργος” και από τον Ιωάννη Γκούβερη Παθολόγο -Αγγειολόγο με θέμα την ”Μηχανική Υποστήριξη παράταση ζωής ή παρεμπόδιση”.

Το συνέδριο έληξε τις εργασίες του με συζήτηση πάνω στα Ιατρικά θέματα.

Πριν το συνέδριο τελέστηκε Όρθρος— Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, για τους λειτουργούς Υγείας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 ο Μητροπολίτης Αργολίδος τέλεσε την ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Περισσότερα Άρθρα

Επείγουσα ενημέρωση Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Αναβάλλεται το Σεμινάριο «Οι Εμπορικές Εκθέσεις ως εργαλείο Marketing»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι το σεμινάριο «Οι Εμπορικές Εκθέσεις ως εργαλείο Marketing» που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 5:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω ασθένειας του εισηγητή. Θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό για την ημερομηνία της διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ακολουθώντας ένα τετράποδο: ο κόσμος των κατοικιδίων» στα σχολεία του Δήμου Ερμιονίδας

Το Νομικό Πρόσωπο Κοιν. Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας με την Σχολική Επιτροπή Α’/θμιας Εκπαίδευσης, υλοποίησαν στις 6, 7 & 8 Μαρτίου στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ακολουθώντας ένα τετράποδο: ο κόσμος των κατοικιδίων» της Φιλοζωικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας: […]