19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Οδηγίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τα τελευταία χρόνια καταγράφηκαν στη χώρα μας περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Συγκεκριμένα το έτος 2018 καταγράφηκαν 316 κρούσματα από τα οποία κατέληξαν τα 50. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων ‘’κοινών’’ κουνουπιών. Στη φύση η βασική δεξαμενή του ιού είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, ενώ δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο έχουν οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας όπως ανοσοκατασταλμένοι, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικοί, άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Στην πλειονότητα τους τα άτομα που μολύνονται από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι ασυμπτωματικά. Περίπου το 20% εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία ιογενούς συνδρομής και λιγότερο από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας με αίσθημα ευθύνης για την προστασία των πολιτών από τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν τα εν λόγω έντομα στην ανθρώπινη υγεία, συνιστά μέτρα ατομικής προστασίας:

-Χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα

-Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα

 -Κατάλληλα ρούχα(π.χ. μακριά μανίκια, παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα)

-Χρήση κουνουπιέρων σε βρέφη

-Σήτες σε πόρτες, παράθυρα

-Χρήση κλιματιστικών

-Απομάκρυνση στάσιμων νερών από κουβάδες, λεκάνες, βάζα, πιατάκια γλαστρών

-Πότισμα φυτών κατά τις πρωινές ώρες

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                               ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Κορινθία: 5 κρούσματα κορονοϊού στο δημοτικό σχολείο Ασσου.

Κλείνει και το Δημοτικό Σχολείο του Ασσου αφού μέχρι σήμερα το απόγευμα έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα θετικά στον κορονοιό. Αρχικά αύριο θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Νηπιαγωγείου και εν συνεχεία θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις .

Το Πρόγραμμα του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ του Δήμου Μεγαλόπολης     

Ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, διοργανώνουν το 1ο  Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου μας 21, 22 και 23 Ιουλίου 2023 στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Το Φεστιβάλ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, τελεί υπό την αιγίδα του, με χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των εργαζομένων […]