17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ινδονησία: Εθελοντές διέσωσαν δεκάδες θαλάσσιες χελώνες που είχαν ξεβραστεί στη στεριά μετά το πρόσφατο τσουνάμι

Για τους αξωματούχους και τους εθελοντές που συνδράμουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία, το οποίο άφησε πίσω του 430 νεκρούς, 1.495 τραυματίες και 159 αγνοούμενους, η περασμένη ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα.

Έπειτα από το τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη του Κρακατόα, ενός νησιωτικού ηφαιστείου στο στενό της Σούντα, μεταξύ της Σουμάτρας και της Ιάβας, των δύο μεγαλύτερων νησιών της Ινδονησίας, οι εθελοντές γνωρίζουν ότι όσο περνούν οι ώρες είναι πιθανότερο να βρίσκουν πτώματα παρά επιζώντες. Ένα από τα αισιόδοξα, ωστόσο, μηνύματα αυτής τη δύσκολης εβδομάδας ήταν για εκείνους η διάσωση τουλάχιστον 30 θαλασσίων χελώνων, οι οποίες ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι στη δυτική ακτή του Μπάντεν.

Η πλειονότητα βρισκόταν στο θέρετρο Τανζούνγκ Λεσούνγκ, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι εθελοντές βρέθηκαν ενώπιον των χελώνων, κάποιες εκ των οποίων ζύγιζαν σχεδόν 200 κιλά, οι οποίες είχαν ξεβραστεί σε διάφορα σημεία του θερέτρου.

Διοργανώθηκαν επταμελείς ομάδες διάσωσης και περισσότερες από 20 μεταφέρθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερες στον ωκεανό. Άλλες 13 διασώθηκαν από μια άλλη ομάδα που συγκροτήθηκε από την τοπική Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το αστυνομικό προσωπικό, σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου, για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, χθες (17.4.2020), συνελήφθη στην περιφέρεια μας, ένας (1) ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Κατά τους αστυνομικούς έλεγχους, […]

Ο κορωνοϊός γονατίζει την Αμερική

Ισχυρό χτύπημα δέχονται οι ΗΠΑ από τον Covid-19. Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 3.000 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 163.000, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων […]