19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ιράν: 1.433 νεκροί από τον κορονοϊό και 19.644 κρούσματα

Οι θάνατοι στο Ιράν από την επιδημία Covid-19 αυξήθηκαν κατά 149 το τελευταίο 24ωρο στους 1.433, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Υγείας, ενώ ο συνολικός αριθμός του κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.237 στα 19.644.

Το Ιράν είναι μία από τις μεγαλύτερες εστίες της πανδημίας εκτός της Κίνας, μαζί με την Ιταλία.

Ιράν: Ένας νεκρός κάθε 10 λεπτά και 50 κρούσματα ανά ώρα

Ο νέος κορωνοϊός σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 10 λεπτά στο Ιράν, έγραψε, εχθές Πέμπτη, στο Twitter ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάθε 10 λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει από τον κορωνοϊό και περίπου 50 άνθρωποι μολύνονται από τον ιό κάθε ώρα στο Ιράν», έγραψε στο Twitter ο Κιανούς Τζαχανπούρ.

Πρόκειται για μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία εκτός Κίνας.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι άφησε προσωρινά ελεύθερους 85.000 κρατούμενους, περιλαμβανομένων πολιτικών κρατούμενων, δήλωσε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών σήμερα στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

«Περίπου το 50% όσων αφέθηκαν ελεύθεροι είναι κρατούμενοι που καταδικάστηκαν για θέματα ασφαλείας (…) Επίσης στις φυλακές έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία», επεσήμανε ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Στις 10 Μαρτίου ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν Τζαβαΐντ Ρεχμάν είχε δηλώσει ότι ζήτησε από την Τεχεράνη να αφήσει ελεύθερους όλους τους πολιτικούς κρατούμενους προσωρινά από τις υπερπλήρεις φυλακές της προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της covid-19. Ο Ρεχμάν είχε προσθέσει ότι Ιρανοί κρατούμενοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Ο Εσμαϊλί δεν εξήγησε πότε θα χρειαστεί να επιστρέψουν στη φυλακή όση αφεθούν ελεύθεροι.

«Παρακαλώ ακολουθείστε τις οδηγίες και μείνετε στο σπίτι», προέτρεψε ο αξιωματούχος μέσω της ιρανικής τηλεόρασης.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Η Διεθνής Ημέρα των Weblogger εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου και φέρνει μαζί τους Χρονικογράφους του Ίντερνετ (Weblogger), σε ανάμνηση της πρώτης εμφάνισής τους στο Διαδίκτυο, στις 2 Μαΐου 1993. Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας. Πηγή: SanSimera.gr

Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει επιλογή αν επιδεινωθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό

Ο Τοσιχίρο Νικάι, ο γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ), φέρεται να δήλωσε ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια επιλογή που μπορεί να εξεταστεί αν η κατάσταση όσον αφορά την πανδημία του νέου κορονοϊού επιδεινωθεί πολύ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από εκατό ημέρες ως την τελετή […]