23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Καλαμάτα: 4 προφυλακίσεις για την διακίνηση χασίς σε όλη την Πελοπόννησο

Με 4 προφυλακίσεις και έναν κατηγορούμενο ελεύθερο με περιοριστικούς όρους έκλεισαν οι δύο πρώτες μέρες των ανακρίσεων για την υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης χασίς. Χθες οι κύριες ανακρίσεις ολοκληρώθηκαν με τους πέντε τελευταίους κατηγορούμενους, οι οποίοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή Καλαμάτας.

Πιο αναλυτικά, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι 4 από τους 5 κατηγορούμενους, οι οποίοι το Σάββατο και την Κυριακή απολογήθηκαν στον ανακριτή Καλαμάτας για συμμετοχή στη 10μελή εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε τις μεγάλες φυτείες χασίς με συνολικά 3.213 δενδρύλλια, στα “Κοκκινοχώραφα” Γαργαλιάνων και το Βρωμονέρι, ενώ μέσα από ένα καλά στημένο δίκτυο και κανάλια επικοινωνίας τα μέλη της διακινούσαν το χασίς σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγούνται ως προσωρινά κρατούμενοι ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 49χρονος Γαργαλιανιώτης ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικούς, έχει… γράψει ιστορία ως χασισοκαλλιεργητής, ένας 53χρονος Χωραΐτης και ένας 39χρονος Νησιώτης, καθώς και ένας 59χρονος από το Κεφαλληνού. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένα 41χρονος από τη Μεσσήνη ο οποίος στη δικογραφία φαίνεται να είχε περιφερειακό ρόλο μέσα στην οργάνωση.

Χθες, μεταξύ των 5 τελευταίων κατηγορουμένων ως μελών, οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί και ένας 61χρονος από τους Γαργαλιάνους, ο οποίος μαζί με τον 53χρονο προφυλακισθέντα από τη Χώρα φέρονται ως πρωτοκλασάτα μέλη της εγκληματικής ομάδας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμπλέκονταν κυρίως στις καλλιέργειες χασίς. Ο 59χρονος από το Κεφαλληνού και ο 39χρονος Νησιώτης, οι οποίοι επίσης προφυλακίστηκαν, φέρονται να είχαν “χρεωθεί” κομμάτι της διακίνησης του χασίς, με το Νησιώτη να φέρεται από τις συνομιλίες ότι έκανε πολλές από τις πωλήσεις ναρκωτικών.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Περισσότερα Άρθρα

Η ιστορία των Βραβείων Όσκαρ

18 Φεβρουαρίου 1929 ανακοινώνεται στο Χόλιγουντ η θέσπιση των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, που θα απονεμηθούν στις 16 Μαΐου. Εκατομμύρια άνθρωποι καθηλώνονται κάθε χρόνο μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες τους, για να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής των διάσημων Βραβείων Όσκαρ (Oscar Academy Awards). Κάθε έτος η αναμετάδοση είναι πολύωρη και αρκετά κουραστική, η παραγωγή δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερες […]

Δημοσκοπήσεις, «Δήμητρες», κυβέρνηση ηττημένων, κλειστές τράπεζες. Απλώς μας μπερδεύουν.

Περιμένοντας  περισσότερες πληροφορίες  γύρω από μια ΠΟΛΥ  άγρια και αδιευκρίνιστη κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στον Αντώνη Μυλωνάκη – «ή εγώ ή ο Βελόπουλος» είπε στον ΣΚΑΙ ο τέως βουλευτής της Ελληνικής Λύσης-   σκεφτόμουν ότι: 1. Ο κ. Μυλωνάκης, λέγοντας ότι  η Ελληνική Λύση είναι εγκληματική οργάνωση που μπορεί να […]