18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός σε όλο τον κόσμο: Υποχωρούν οι αριθμοί σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Νέα Υόρκη

Υποχώρηση στον αριθμό των θανάτων εξαιτίας του Covid-19 δείχνουν τα σημερινά στοιχεία, σε αρκετές χώρες στις οποίες τις προηγούμενες ημέρες, ή και εβδομάδες, βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, με μεγάλη ημερήσια αύξηση των νεκρών, που σημείωνε σχεδόν σταθερά ανοδική πορεία.

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι θάνατοι που καταγράφηκαν σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Νέα Υόρκη, αλλά και Ολλανδία, είναι αρκετά μειωμένοι σε σχέση με αυτούς που προηγήθηκαν.

Ιταλία

Στην Ιταλία, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού είναι 178.972. Οι νεκροί έφτασαν τους 23.660. Παράλληλα, 47.055 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 175.925 και είχαν χάσει την ζωή τους 23.227 άνθρωποι ενώ 44.927 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 433 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.047 νέα κρούσματα, 2.128 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

2.635 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 25.033 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 80.589 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 65.236 και οι νεκροί 12.213. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 22.560, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 3.023. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 15.935, με 1.087 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώνεται σημαντικά στην Ιταλία, (444 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 49 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι θεραπευμένοι είναι 72 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο. Η κυβέρνηση της Ρώμης, όμως, προς το παρόν δεν εννοεί να δώσει «πράσινο φως» στην μαζική επαναλειτουργία επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών πριν από τις 4 Μαίου, λόγω και του ότι σε πόλεις όπως το Μιλάνο και το Τορίνο, τα νέα κρούσματα δεν έχουν ακόμη περιοριστεί με ουσιαστικό τρόπο.

Ισπανία

Η Ισπανία κατέγραψε 410 θανάτους που οφείλονται στον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, σε σχέση με 565 που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο 24ωρο, στον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό σχεδόν ενός μηνός, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, το υπουργείο Υγείας.

«Είναι η πρώτη φορά που περνάμε κάτω από τους 500 θανάτους αφότου ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων άρχισε να ανεβαίνει», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Κέντρου έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν.

Είναι ο πιο χαμηλός 24ωρος απολογισμός που έχει ανακοινωθεί από τις 22 Μαρτίου, δηλαδή εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Ο δρ Σιμόν είπε πως η μείωση του αριθμού των θανάτων από χθες μέχρι σήμερα μπορεί να εξηγηθεί από την επιβράδυνση της καταγραφής των θανάτων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και πως η μείωση αυτή ακολουθείται γενικά από μια αύξηση την Τρίτη.

Όμως «είναι ένας αριθμός που μας κάνει να ελπίζουμε», είπε.

Είτε πρόκειται για θανάτους είτε για εισαγωγές στα νοσοκομεία ή σε μονάδες εντατικής θεραπείας, συνέχισε ο γιατρός, τα «στοιχεία συνεχίζουν σε μια πτωτική τάση που δηλώνει σαφώς πως η μετάδοση της ασθένειας μειώθηκε με σημαντικό τρόπο και ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι η κορύφωση της επιδημίας σημειώθηκε στις 2 Απριλίου όταν είχαν καταγράψει 950 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Ωστόσο δεν είναι έτοιμες να συστήσουν την άρση των μέτρων περιορισμού, που είναι από τους πιο αυστηρούς στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες πως θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο τη συνέχιση των μέτρων περιορισμού έως και τις 9 Μαΐου. Μοναδική προβλεπόμενη χαλάρωση: από τις 27 Απριλίου, τα παιδιά, που είναι κλεισμένα στο σπίτι από τις 14 Μαρτίου, θα επιτρέπεται να βγαίνουν υπό προϋποθέσεις που μένει να διευκρινιστούν.

Οι ενήλικες μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά αν η τηλεεργασία δεν είναι δυνατή, να κάνουν αγορές ειδών πρώτης ανάγκης ή να βγάλουν για σύντομο διάστημα περίπατο τον σκύλο τους. Όμως οι βόλτες και η φυσική άσκηση απαγορεύεται γι΄αυτούς.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας, στην τρίτη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία, ανέρχεται σε 20.453 θανάτους. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 195.344 με 4.218 νέα περιστατικά να καταγράφονται μέσα σε 24 ώρες.

Γαλλία

Η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 20.000 θανάτων, καθώς 395 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 19.718 τον συνολικό αριθμό των θανάτων της επιδημίας Covid-19 στην χώρα. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των θανάτων μειώνεται, μαζί με τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γαλλίας Ζερόμ Σαλομόν ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο συνολικός αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική μειώθηκε για 11η συνεχή ημέρα, του 5.744, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 30ή Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Γαλλία βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά, αλλά προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πίεση επί των νοσοκομείων μειώνεται, με την συνεχή μείωση των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική, είπε ο Εντουάρ Φιλίπ.

Αντίθετα, η οικονομική κρίση που προέρχεται από την επιδημία του κορονοϊού μόλις ξεκίνησε και θα είναι «βίαιη», προειδοποίησε.

Νέα Υόρκη

Η καμπύλη της επιδημίας του κορονοϊού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται για πρώτη σε καθοδική πορεία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη, από χθες μέχρι σήμερα στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν 507 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, ένας αριθμός που είναι χαμηλότερος από τον αντίστοιχο των προηγούμενων ημερών.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρισκόμαστε σε καθοδική φάση», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή.

«Η συνέχιση αυτής της καθοδικής πορείας θα εξαρτηθεί από τις πράξεις μας», προειδοποίησε ο Αντριου Κουόμο.

Ολλανδία

Ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 83, ανακοίνωσαν σήμερα οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές: πρόκειται για τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί από τις 26 Μαρτίου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων μεταξύ των ανθρώπων που είναι γνωστό ότι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό αυξήθηκε σε 3.684, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων αυξήθηκε κατά 1.066 σε 32.655.

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

ΚΚΕ: Κάλεσμα για τις τοπικές εκλογές

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη             Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, Το ΚΚΕ σάς καλεί να συμπορευτούμε και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της […]

«Τα Συντάγματα του Αγώνα»: Επιστημονικό Συνέδριο στο Ναύπλιο (19-20 Νοεμβρίου 2022)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Τα Συντάγματα του Αγώνα: Ιδεολογικές, πολιτικές και θεσμικές καταβολές και επιδράσεις», καθώς η Αργολίδα είναι σε σημαντικό βαθμό η […]