17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο ποδοσφαίρου: βήμα πρόκρισης ο Αστέρας Τρίπολης

Xωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά και να ζοριστεί, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε στο Ηράκλειο αυτό που ήθελε – Το γκολ του Ρόλε του χάρισε την νίκη με 1-0 κόντρα στον Εργοτέλη κι ουσιαστικά τον στέλνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας εξαρχής το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού τόσο για τη νίκη, όσο και για την πρόκριση, με τους γηπεδούχους να παρακολουθούν από άβολη θέση και με παθητική αντίδραση. Μόλις στο 4’ «έγραψε» διπλή ευκαιρία, με τον Κώτσιρα και τον Τσιλιανίδη να δοκιμάζουν την ετοιμότητα του Κατσιμήτρου, ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε, Μανιάς και Βαλιέντε δεν πρόλαβαν τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι. Στο 14′ ο Ιγκλέσιας σκόραρε με κεφαλιά, ακυρώθηκε το γκολ ορθά ως οφσάιντ.

Λίγα λεπτά αργότερα (18’) ο Παπαβασιλείου πραγματοποίησε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή του στο ματς, με τον Μπαχανάκ να αφήνει τη θέση του στον Κοιλιάρα και να βλέπει το ντεμπούτο του με τους Κρητικούς να ολοκληρώνεται άδοξα. Στο 26’ τα προβλήματα συνεχίστηκαν, αφού ο Έφορντ με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο αντικαταστάθηκε από τον Καπνίδη.

Εν τω μεταξύ ο Αστέρας δεν άφηνε το πόδι από το «γκάζι», με 68% κατοχή της μπάλας και πολλές τελικές. Στο 34’ ο Ιγκλέσιας αστόχησε από πλεονεκτική θέση λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στο 41′ το δυνατό σουτ του Καλτσά απέκρούσε ο Κατσιμήτρος και στην επαναφορά ο Μανιάς έχασε τεράστια ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ σχεδόν εξ επαφής!

Στις καθυστερήσεις ο Κατσιμήτρος βγήκε σωτήρια στα πόδια του Καλτσά, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του ως τη διακοπή του ημιχρόνου, στο οποίο η βοηθός Δέτση μέτρησε σωρεία λανθασμένων υποδείξεων, κραυγαλέων πολλάκις, όπως αυτή του Καλτσά περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή κι ενώ καλυπτόταν από τέσσερις αντιπάλους του!

ΓΚΟΛ ΠΟΥ… ΡΟΛΑΡΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η έναρξη του β’ μέρους βρήκε τον Εργοτέλη στην επίθεση, με τον Καπνίδη στο 48’ να κλέβει από τον Τριανταφυλλόπουλο, να στέκεται όρθιος στο μαρκάρισμα αυτού κα του Βλάχου, αλλά να βλέπει τον Αθανασιάδη να επεμβαίνει σωτήρια στα πόδια του, στη σπουδαιότερη ευκαιρία των γηπεδούχων.

Από την πλευρά τους οι Αρκάδες «απάντησαν» με γκολ. Ο Τσιλιανίδης από αριστερά γύρισε στον Μανιά, αυτός με τακουνάκι στον Ρόλε που έπεσε χωρίς να υπάρχει κάτι προ του Οικονόμου και ο Ρόλε από το πέναλτι πλάσαρε εύστοχα για το προβάδισμα του Αστέρα.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (70’ Γροντής), Μπαχανάκ (18’ λ.τ Κοιλιάρας), Μπρους, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Κουατέγνκ, Εφορντ (26’ λ.τ Καπνίδης), Ιατρούδης.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ανχελ, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ρόλε (69’ Φερνάντεθ), Ιγκλέσιας (61’ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (83’ Ματρικάρντι), Μανιάς.

ΠΗΓΗ: gazzetta

Περισσότερα Άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω «Σπαρτακιάδας»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 07:30 έως τις 12:30, στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω διεξαγωγής ποδηλατικής εκδήλωσης με την επωνυμία «32η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ». Ειδικότερα, θα υπάρξει προσωρινή, τμηματική και ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη Λ.Ε.Α., όπου υφίσταται, κατά μήκος της διαδρομής: […]