21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Άρτα

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την περασμένη Κυριακή στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα.

Να σημειωθεί, ότι η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στα πλαίσια διεξαγωγής του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων της χώρας, καθώς και άλλων ομόδοξων Εκκλησιών.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λευκάδος κ. Θεοφίλου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Άρτης κ. Καλλινίκου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Στρατονικίας κ. Στεφάνου και Ολύμπου κ. Κυρίλλου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος. 

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα διδάγματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής του καλού Σαμαρείτη. Επίσης, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για ευόδωση των σκοπών του Συνεδρίου.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο Συνέδριο τους Αρχιερείς, το Μητροπολίτη Δωδώνης, τους Συνέδρους, καθώς και όσους συνετέλεσαν στην άρτια υλοποίηση του Συνεδρίου. 

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. 

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: arxon.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: poimin.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

H αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. ΕΜΥ Καιρός: Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, […]