18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μάγεψε το γυναικείο σύνολο “Canto Soave” με μουσική του 17ου αιώνα στο Ναύπλιο

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στο Βουλευτικό, το κοινό του Ναυπλίου και όχι μόνο είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλα τα μυστικά των γυναικών μουσικών της Ιταλίας του 17ου αιώνα, μέσα από τα τραγούδια των εξαιρετικών “Canto Soave”.

Τέσσερις μοναδικές στο είδος τους καλλιτέχνιδες ταξίδεψαν όσους παρακολούθησαν την πραγματικά εξαιρετική μουσική εκδήλωση, στην Ιταλία την εποχή του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ.

Με αφετηρία την Musica Secreta που άνθησε στην αυλή του Δούκα Alfonso d’Este της Ferrara και αντλώντας έμπνευση από τις συναρπαστικές μυστικές ζωές των τραγουδιστριών και συνθετριών που διέπρεψαν στις αυλές της Φλωρεντίας, της Βενετίας και της Ρώμης οι τραγουδίστριες Μάιρα Μηλολιδάκη, Νατασσα Αγγελοπουλου και ´Εφη Μηνακούλη καθώς και η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα εξερεύνησαν τη φωνητική μουσική που γράφτηκε από γυναίκες συνθέτριες ή για γυναικείες φωνές, των Luzzascho Luzzaschi, Claudio Monteverdi, Salamone Rossi, Sigismondo d ‘ India, Girolamo Frescobaldi, Francesca Caccini, Luigi Rossi, Girolamo Kapsberger και Barbara Strozzi.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και συμμετείχε το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Περισσότερα Άρθρα

Ενδοοικογενειακή βία – Ψυχολογία των θυμάτων και επιπτώσεις

Γράφει η MSc Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ευθυμία Μπούρα Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ένα περίπλοκο και διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο, αφού υπήρχε πάντα και συνεχίζει να απασχολεί. Ένας ολοκληρωμένος ορισμός αυτού του φαινομένου εμπεριέχεται στο άρθρο 3, εδάφιο ΄β της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, όπου ο όρος «ενδοοικογενειακή βία» συνίσταται σε «κάθε πράξη φυσικής, σεξουαλικής, ψυχολογικής ή οικονομικής βίας, […]

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Καθαρισμός Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του τμήματος καθαριότητας, της διεύθυνσης περιβάλλοντος του Δήμου Τρίπολης ξεκίνησε μια σειρά από δράσεις για τον καθαρισμό χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων. Η αρχή έγινε από την περιοχή του Αγίου Βλάση. Παρακαλώ τους πολίτες να ειδοποιούν την υπηρεσία όταν έχουν αστικά απόβλητα, αντί να τα πετούν σε χωράφια ή σε δάση. Το […]